image
Sursa foto: știri.md

Ion Terguță, despre coaliția PSRM-PCRM: Unul a distrus sistemul democratic și a adus oligarhia la putere, iar altul a trădat

Formarea unul bloc electoral dintre PSRM-PCRM este posibilă deoarece cei doi foști președinți, Vladimir Voronin și Igor Dodon, au acum nevoie unul de altul pentru a ajunge din nou în Parlament și de dragul acestui lucru ei pot să uite de acuzațiile grave pe care și le-au adus în ultimii ani. Problema este dacă cetățenii îi mai vor și dacă au uitat trădările acestora. Cel puțin asta au spus invitații emisiunii „Ora expertizei” care au comentat anunțul lansat de reprezentanții Partidului Comuniștilor privind consultările în legătură cu formarea unui bloc electoral cu socialiștii.

„Oamenii aceștia vor face coaliție pentru că au nevoie unii de alții pentru a ajunge în Parlament. Problema noastră este dacă noi mai vrem ca foști președinți, unul care a distrus sistemul democratic din RM și a adus oligarhia la putere, și acesta este Vladimir Voronin, iar altul care a trădat această țară de fiecare dată când a avut nevoie, și acesta este Igor Dodon, dacă îi mai vrem să ne reprezinte. Dacă da, atunci ei sunt o mare problemă a acestei țări”, a declarat reprezentantul Platformei DA, Ion Terguță.

Comentatorul politic a mai adăugat că o problemă la fel de gravă este și faptul că în viitorul Parlament ar putea accede și cei din Partidul Șor.

„ Acest fapt ar trebui să ne preocupe pe toți acum și pentru aceasta trebuie să soluționăm problema ca electoratul să nu mai fie corupt de partide care și-au ascuns banii prin off-shor-uri”, a spus Ion Terguță

Valeriu Pașa, expertul comunității Watchdog, consideră că blocul PSRM-PCRM va fi creat și acest lucru are loc la inițiativa fostului lider PD, Vladimir Plahotniuc.

„Blocul are un nănaș și acesta este Vladimir Plahotniuc, care este poate cel mai activ actor din aceste alegeri. Chiar dacă nu va figura în liste, chiar dacă nu mai este membru de partid, e foarte prezent și nu doar in acest bloc, ci și pe dreapta sunt foarte mulți care fac azi jocul lui Plahotniuc. Spre exemplu noul proiect al lui Chicu, e creat, evident, pentru a fura niste voturi de pe centrul politic. Ceea ce se întâmplă pe stânga este foarte logic, ei încearcă să nu piardă niciun vot și în același timp să creeze cât mai multă dezbinare în rândul partidelor de dreapta.”, a spus expertul, precizând că partidele de centru-dreapta vor obține o majoritate doar dacă vor rămâne unite.

La rândul său, fostul deputat comunist Alexandru Petcov a declarat că cea mai mare povară a democrației RM e că electoratul are memoria slabă. „Azi unii fură, iar mâine ajung în Parlament, cineva omoară pe altcineva în „Pădurea Domnească” și apoi ajunge șef la Curtea de Apel. Azi el își ia culiocul, iar mâine ajunge din nou în Parlament Acest lucru se întâmplă din cauză că moldovenii uită ușor și nu învață din propriile greșeli”, a conchis Petcov..

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: