image
Sursa foto: Facebook/ Georgian MFA

Ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană vine la Chișinău: „Susținem eforturile celor care luptă împotriva corupției”

Ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton, va veni la Chișinău pentru o vizită oficială de două zile, în perioada 11-13 mai.

„Această vizită va consolida relația dintre Marea Britanie și Republica Moldova și va demonstra sprijinul Regatului Unit pentru suveranitatea, democrația și statul de drept din Moldova”, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei Marii Britanii la Chișinău.

În aceată primă vizită în Republica Moldova, Ministrul Morton se va întâlni cu Președintele Maia Sandu, cu Premierul Interimar și Ministrul Afacerilor Externe Aureliu Ciocoi și cu Ministrul Apărării Victor Gaiciuc.

„Cele două țări ale noastre sunt prieteni adevărați, cu multe valori în comun, inclusiv parteneriatul nostru în domeniul apărării. Regatul Unit susține din toată inima ambițiile celor care lucrează pentru a promova respectul pentru democrație și statul de drept în Moldova. Susținem eforturile celor care luptă împotriva corupției și promovează o mai bună dezvoltare a țării. Aștept cu nerăbdare întrevederile cu Președintele Sandu și cu Guvernul pentru a discuta și despre alte domenii de cooperare, în timp ce ea face pașii necesari pentru a conduce o luptă națională împotriva corupției și a statului capturat”, a declarat oficialul de la Londra.

Ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană se va întâlni și cu unii reprezentanți ai proiectelor finanțate de Regatul Unit în Moldova, inclusiv cele din domeniile combaterii violenței de gen, libertății mass-media și promovării industriilor creative.

Noutăţile partenerilor

comentarii: