image
Sursa foto: jurnal.md

Încă un complice la răpirea ex-judecătorului ucrainean Nicolai Ceaus, reținut la intrarea în Republica Moldova

Încă un complice în cazul răpirii fostului judecător din Ucraina, Nicolai Ceaus, a fost reținut duminică, 9 mai, de către ofițerii INI și IGP, sub conducerea procurorilor PCCOCS.

Bărbatul are vârsta de 30 de ani și a fost reținut la intrarea în Republica Moldova. Ieri, 10 mai 2021, procurorii l-au pus sub învinuire pentru asigurarea și organizarea activității grupului de persoane care nemijlocit au realizat răpirea cetățeanului ucrainean.

Astăzi procurorii PCCOCS urmează să solicite în instanța de judecată aplicarea arestului preventiv.

Bărbatul reținut riscă de la 6 până la 10 ani de închisoare.

Amintim că Nicolai Ceaus a fost răpit pe 3 aprilie 2021 de un grup înarmat de persoane, în centrul Chișinăului.

Judecătorul ucrainean se afla în Republica Moldova din 2016, după ce a fost acuzat de către autoritățile din Ucraina de luare de mită, în valoare de 150 de mii de dolari. El a fost dat în urmărire națională și internațională. În 2017, Ceaus a solicitat autorităților de la Chișinău să-i fie acordat statut de refugiat politic, însă a primit refuz. În țara sa de origine el riscă de la 8 la 12 ani de închisoare.

Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale a pornit o cauză penală pe faptul răpirii lui Nicolai Ceaus. Ministrul interimar de Interne, Pavel Voicu, a anunțat că au fost identificate trei automobile, care au fost utilizate în răpirea judecătorului.

Pe 9 aprilie, deputații au aprobat constituirea unei Comisii de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor în care a fost răpit ex-judecătorul ucrainean.

Noutăţile partenerilor

comentarii: