/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Mai mulți vânzători de răsad de la Piața Avicolă se plâng de faptul că nu au cumpărători

missing
11 mai 2021, ora 23:13

Producătorii de răsad de legume, care își comercializează marfa în Piața Avicolă din Capitală, se plâng că nu au vânzări din cauza locului nepotrivit în care se află piața. Comercianții spun că lumea preferă să meargă la Piața Centrală, pentru că prin zonă circulă mult transport, în timp ce la Piața Avicolă vin mai mult oamenii care au mașini proprii. Vânzătorii, cu lacrimi în ochi, ne-au spus că deseori sunt nevoiți să arunce marfa la gunoi din cauza vânzărilor proaste.

De cealaltă parte, administratorul Pieței Avicole a confirmat faptul că vânzătorii de semințe, puieți și răsad au permisiunea să comercializeze doar în această piață, iar gheretele din adiacentul Piaței Centrale, unde se vând astfel de produse, nu aparțin intreprinderii.

Această femeie spune că, în fiecare dimineață, la ora cinci, ea pornește spre Chișinău din satul Doroțcaia, raionul Dubăsari. Astăzi, păna la ora 12, nu a reușit să vândă nimic, dar este nevoită să achite 75 de lei pentru spațiul din piață, pe care îl ocupă.

Iar această femeie ne-a spus, cu ochii în lacrimi, despre cât de greu a crescut acest răsad, iar acum, de multe ori, este nevoită să-l arunce din cauza că nu se cumpără, iar între timp, se vestejește și nu mai are rost să-l care după ea.

Și această pensioară spune ca a depus multă mucă, pentru a crește răsadul, însă acum nu reușește să-l vândă nici cu 80 de bănuți. Am mers și la Piața Centrală, pentru a vorbi cu comercianții de acolo. Această vânzătoarea ne-a spus că vânde, atât la Piața Avicolă, cât și la Piața Centrală, pentru că are multă marfă.

Și cumpărătorii ne-au confirmat că preferă să cumpere răsadul din Piața Centrală, pentru că, potrivit lor, spre Piața Avicolă nu circulă niciun transport public. Administratorul Pieții Avicole spune că oamenii care vând semințe, puieți și răsad au permisiunea să comercializeze doar la Piața Avicolă, iar gheretele din preajma Pieței Centrale, acolo unde se vând astfel de produse, sunt afaceri private, care nu au nimic în comun cu întreprinderea municipală. În prezent, în Piața Avicolă își realizează marfa peste 100 de agenți economici, iar pentru un loc de comerț fiecare plătește zilnic o taxă de 75 de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram