(video) Ședința Primăriei: Cele mai importante subiecte discutate astăzi

09:15 Ceban: „Să fie pregătite havuzurile începând cu 15 mai. Avem havuzuri frumoase, noi, sper să bucure locuitorii capitalei și oaspeții, sper ca cei care vor aprecieri cu adevărat sunt chișinăuienii. Până la sfârșitul săptămânii să fie testate ca etapizat să fie lansate”.

Foto: UNIMEDIA

09:11 „Sperăm că vom evita acele scenarii cu privire la creșterea numărului de cazuri”, a menționat Bucearcschi. Capacitatea totală de spitalizare în spitalele din capitală este de 752 paturi, 100 paturi de triaj, iar în total 278 pacienți sunt internați.

09:09 „Primul venit primul servit -  specialiștii spun că este păcat să păstrăm serul în frigidere. Încurajez populația să se programeze pentru vaccinare. În capitală și suburbii avem 63 de puncte cu o capacitate de 3500 de vaccinări pe zi. O dată cu sporirea cererii, am identificat spații pentru amenajarea suplimentară a centrelor și acest lucru se poate face în fiecare sector. Voi dispune ca acestea să activeze și sâmbătă și duminică”, a spus primarul.

09:00 „Avem diferite semnale, nu am condamnat profesori, dar avem semnale. Începând cu „la ce profesor să ajungă în clase” și alte. Vă rog să verificați aceste subiecte”, a menționat Ceban.

„Dacă vi se cere copilului, să ne adresați aceste informații, chiar și anonim”, a adăugat Ceban.

08:49 „253 infracțiuni - în ultima săptămână. 77 de persoane au fost reținute, 43 persoane ce se eschivau de la organele de urmărire penală. 1023 contravenții, dintre care 244 pentru încălcarea măsurilor împotriva Covid. 

08:47 „Au fost unele cazuri, dar oamenii au venit conștient și au respectat recomandările”, a spus Ceban, cu referire la decizia de redeschide cimitirele de Paștele Blajinilor. Edilul a afirmat că acestea au rămas deschise și a doua zi, întrucât oamenii au respectat regulile.

08:43 „Revenind la consilieri. Le sugerez să semneze decizia cu privire la terase și să nu caute nod în papură. Unde este problemă, ei apar cu camerele video”, a menționat Ceban.

08:40 Ședința a început cu întârziere din cauza unei defecțiuni tehnice. 

„La Buiucani, strada Sculeni a fost săpată o groapă, azi ar putea încăpea un om în picioare acolo, și îmi pare rău pentru neglijența unor colegi. Nu este normal un asemenea lucru, nu o data am vorbit despre acest lucru”, a spus Ceban. Acesta a menționat că vor recăpăta încrederea din partea oamenilor, iar dacă va fi nevoie vor fi dați oameni afară.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a convocat pentru astăzi, 11 mai, ședința Primăriei. 5 subiecte figurează pe ordinea de zi.

Ordinea de zi a şedinţei din 11 mai 2021:

1. Raport cu privire la măsurile întreprinse în vederea prevenirii infecției COVID-19 în rândul populației municipiului Chișinău.

Raportor: Tatiana Bucearschi, șef al Direcției generale asistență socială și sănătate

2. Raport cu privire la menținerea ordinii publice.

Raportor: Tudor Borș, șef-adjunct interimar al Direcției de poliție a municipiului Chișinău

3. Raport cu privire la întreținerea drumurilor publice și soluționarea problemei achiziționării asfaltului pentru remedierea situațiilor de avariere.  

Raportor: Vitalie Mihalache, șef interimar al Direcției generale transport public și căi de comunicație

4. Raportul viceprimarilor de ramură pe domeniile pe care le gestionează. 

Raportori:

Angela Cutasevici, viceprimar;

Inga Ionesii, viceprimar;

Ilie Ceban, viceprimar;

Victor Chironda, viceprimar

5. Raport cu privire la organizarea activităților de salubrizare a orașului.

Raportori: Serghei Carp, șef al Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi";

Ion Burdiumov, șef al Direcției generale locativ-comunale și amenajare


Pub