(video) Măcel la o școală din Rusia: Martorii vorbesc despre cel puțin 11 morți și cel puțin 20 de răniți. Suspectul - un tânăr de 19 ani

Persoane necunoscute au intrat astăzi dimineață în gimnaziul nr. 175 din Kazani, Tatarstan și au deschis focul asupra elevilor și profesorilor.

Foto: Komersant.ru

Potrivit presei din regiune, este vorba despre doi indivizi, unul dintre care are 19 ani și a fost reținut, fiind și absolvent al gimnaziului. Al doilea atacator ține ostatici, la etajul trei al școlii.

Totodată, o explozie a fost auzită în sala de gimnastică.

Potrivit diverselor surse, de la șapte la nouă persoane au murit. O sursă TASS relatează că un profesor și șase copii au fost uciși. Canalul de Telegram Baza raportează că nouă persoane au fost ucise, iar alte 10 rănite.

Copiii sunt evacuați din clădire. Ministerul regional al Sănătății a trimis peste 20 de echipe de ambulanță la locul de urgență. Procuratura a început să verifice informațiile despre atac.

În jurul orei 11:00, ora Moscovei, o sursă TASS a menționat că numărul victimelor a crescut la 32. Un martor ocular al incidentului a declarat agenției că mai întâi a existat o explozie în instituția de învățământ, iar apoi au început împușcăturile. 

Canalul de Telegram Baza scrie, fără a specifica surse de informații, că unul dintre atacatori ar fi un tânăr de 19 ani, originar din Kazani, Ilnaz Galyaviev, care a absolvit această școală acum patru ani. El a fost reținut, notează canalul Telegram. 

În școala din Kazan, conform portalului Mash, există un al doilea trăgător, care ține câțiva oameni ostatici. Aceeași sursă notează că la 10:55, ora Moscovei, a fost raportat că atacatorul al doilea ar fi fost ucis în timpul unei operațiuni speciale de către ofițeri de securitate. În același timp, autoritățile dezmint această informație și susțin că tânărul reținut a acționat de unul singur.

Președintele Rustam Minnikhanov a mers și el la locul tragediei, a declarat secretarului său de presă pentru RIA Novosti. El a declarat atacatorul ”a acționat singur și nu au fost indentificați alți complici”


Pub