Sondaj: Topul persoanelor publice, condus de Maia Sandu și Igor Dodon. Ce aprecieri le-au dat cetățenii
Compania Intellect Group a prezentat „Ratingul politic” pentru luna aprilie 2021. Cercetarea este realizată de experți interni și externi, în combinație cu monitorizarea media în baza unui program specializat de monitorizare și cercetare a opiniei experților. Participanții a analizat, apreciat activitatea și ratingul politicienilor, al formațiunilor social-politice din Moldova și au depistat problemele principale, precum și temele importante în baza programului specializat de chestionare electronice. Totodată, a fost efectuată și monitorizarea activității politicienilor, partidelor politice, temelor și problemelor principale reflectate în spațiul media din Republica Moldova.
Foto: UNIMEDIA

La capitolul „Top persoanelor publice” din țară în opinia experților președinta Republicii Moldova, Maia Sandu este cel mai popular politician din țară cu 7.2 puncte, care este urmată de liderul PSRM, Igor Dodon care a acumulat 7.1 puncte, Zinaida Greceanîii a acumulat 4.6 puncte, Vladimir Voronin 4.4, primarul capitalei - 4.1 puncte, iar liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță cu 3.1. 

Iar ce ține de activitatea politicienilor din țara noastră de la 1 la 10, șefa statului, Maia Sandu, a obținut 8.2 puncte, Igor Dodon a acumulat 8 puncte. Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi 5.4 puncte, primarul capitalei Ion Ceban – 5 puncte, iar liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță 4.7 puncte. 

La capitolul profesionalism, liderul PSRM, Igor Dodon a obținut de la experți cu 6.2 puncte, iar Maia Sandu 5.7, Zinaida Greceanîi a obținut 5.2, Vladimir Voronin, a fost apreciat cu 5 puncte, iar Ion Ceban – cu 3.5.

Cercetarea a fost elaborat în mare parte de experții din R. Moldova, dar și de experții externi cum ar fi din Federația Rusă, România, Ucraina, SUA, Belarusia, Germania, etc. 


Pub