(video) Momentul în care este reținut un suspect în dosarul răpirii lui Ceaus: Cine ar fi bărbatul

Imagini care ar fi de la reținerea celui de-al doilea suspect în dosarul răpirii cetățeanului ucrainean, Nicolae Ceaus, au fost publicate pe un canal de Telegram, care a scris mai multe detalii despre acest caz.

Foto: captură

„Rolul lui Iaroslav S., care a fost reținut duminică pentru asigurarea și organizarea grupării criminale, care l-a răpit pe ex-judecătorul ucrainean Nicolae Ceaus, a fost de a asigura logistica pentru cei care au comis infracțiunea.

Mai exact, în perioada martie-aprilie 2021, el a închiriat mai multe apartamente în Chișinău pentru ucrainenii, care l-au răpit pe Ceaus. În perioada respectivă, Iaroslav S. a locuit în aceste apartamente cu unii dintre cetățenii ucraineni, reprezentanți ai serviciilor speciale din țara vecină, care l-au răpit pe Ceaus.

Reținutul a avut și un rol de mediator în procurarea automobilelor, care l-au transportat pe ex-judecătorul ucrainean, răpit în centrul Chișinăului în data de 3 aprilie”, mai scrie Index.

Pocuratura a anunțat astăzi că încă un complice în cazul răpirii fostului judecător Nicolae Ceaus a fost reținut duminică, 9 mai, la intrarea în țară. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 30 de ani. 

La 10 mai 2021, procurorii l-au pus sub învinuire pentru asigurarea și organizarea activității grupului de persoane care nemijlocit au realizat răpirea cetățeanului ucrainean.

Potrivit legii penale, fapta de care bărbatul reținut este învinuit se pedepsește cu închisoarea pentru un termen de la 6 la 10 ani.

Serviciul de Securitate al Ucrainei a deschis o anchetă penală cu privire la posibila răpire a judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus. Informația a fost confirmată pentru un portal din Ucraina de către soția lui Ceaus și unul dintre avocați.

Nicolae Ceaus, a fost răpit din centrul Chișinăului, în data de 3 aprilie. Despre asta a anunțat avocatul acestuia, Iulian Balan. La scurt timp, poliția a reținut un suspect în legătură cu răpirea judecătorului ucrainean. 

Răpirea lui Nicolae Ceaus a fost un atentat direct la securitatea națională a Republicii Moldova prin faptul că anumite servicii străine au pătruns pe teritoriul țării și au participat la acest act de răpire. Despre aceasta a anunțat deputatul Vasile Andrei Năstase, președintele Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor presupusei răpirii a ex-judecătorului ucrainean, în cadrul unui briefing de presă. 

Direcția principală de informații a Ministerului Apărării din Ucraina neagă orice implicare a angajaților săi în răpirea judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus. Declarația a fost făcută astăzi de către un reprezentant al instituției, pentru portalul hromadske.ua. 

Mafrko Shevcenko, ambasadorul ucrainean în Republica Moldova, ar fi fost invitat la Ministerul de Externe, pe 9 aprilie, iar secretarul de stat Dumitru Socola i-ar fi transmis o notă oficială prin care se cerea ridicarea imunității diplomatice a atașatului militar al Ucrainei, Serghei Smetaniuk, scrie presa din Ucraina.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene nu comentează informațiile apărute în presa din Ucraina ce vizează cazul răpirii judecătorului Ceaus. Într-un comentariu oferit pentru UNIMEDIA, reprezentanții MAEIE spun că toate informațiile actualizate vor fi făcute publice de organul de anchetă.


Pub