Sondaj: PAS, PSRM și Partidul Șor, printre cele mai populare partide din țară
Partidul PAS, rămâne în topul preferințelor cetățenilor, potrivit unui sondaj realizat de compania Intellect Group care a prezentat astăzi „Ratingul politic” pentru luna aprilie 2021. Cercetarea a fost realizată experți interni și externi, în combinație cu monitorizarea media în baza unui program specializat de monitorizare și cercetare a opiniei experților. 
Foto: UNIMEDIA

Astfel, top partide politice au fost alese: partidul PAS care a acumulat cele mai multe puncte de la experți - 7.3. Pe locul doi s-a clasat Partidul Socialiștilor cu un procentaj de 7.2 puncte, pe locul trei Partidul Șor cu 3.3 puncte. Partidul Demnitate și Adevăr a obținut 3.1, iar Partidul Nostru 1.4 puncte.


La capitolul popularitate din nou se regăsește partidul PAS cu 8.4 puncte, partidul PSRM a acumulat 7.7 puncte și Partidul Șor 4 puncte, Platforma Demnitate și Adevăr 3.2, iar Partidul Nostru 1.5.

Iar ce ține de profesionalismul echipei, cea mai mare notă a obținut-o PSRM 6.8 puncte, urmat de PAS care a obținut 6 puncte, Platforma DA 4 puncte. 

La capitolul „Top persoanelor publice” din țară în opinia experților președinta Republicii Moldova, Maia Sandu este cel mai popular politician din țară cu 7.2 puncte, care este urmată de liderul PSRM, Igor Dodon care a acumulat 7.1 puncte, Zinaida Greceanîii a acumulat 4.6 puncte, Vladimir Voronin 4.4, primarul capitalei - 4.1 puncte, iar liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță cu 3.1. 

Cercetarea a fost elaborat în mare parte de experții din R. Moldova, dar și de experții externi cum ar fi din Federația Rusă, România, Ucraina, SUA, Belarusia, Germania, etc. 


Pub