Socialiștii au depus flori la Ambasada Rusiei, în memoria victimelor atacului din Kazan

Președintele PSRM, Igor Dodon, alături de colegii din partid au depus flori la Ambasada Federației Ruse de la Chișinău, în memoria victimelor atacului terorist de astăzi din Kazan, Tatarstan.

Foto: fb/Igor Dodon

„Împreună cu colegii din Partidul Socialiștilor, am depus flori la Ambasada Federației Ruse de la Chișinău, în memoria victimelor nevinovate ale atacului terorist de astăzi din Kazan, Republica Tatarstan. Țin să amintesc că 12 mai este declarată zi de doliu național în Tatarstan”, a scris Igor Dodon, într-o postare pe facebook.

Persoane necunoscute au intrat astăzi dimineață în gimnaziul nr. 175 din Kazani, Tatarstan și au deschis focul asupra elevilor și profesorilor. Potrivit ultimelor date, 9 persoane au decedat. O sursă TASS relatează că un profesor și șase copii au fost uciși. 

Canalul de Telegram Baza scrie, fără a specifica surse de informații, că unul dintre atacatori ar fi un tânăr de 19 ani, originar din Kazani, Ilnaz Galyaviev, care a absolvit această școală acum patru ani. El a fost reținut, notează canalul Telegram. 

Președintele Rustam Minnikhanov a mers și el la locul tragediei, a declarat secretarului său de presă pentru RIA Novosti. El a declarat atacatorul ”a acționat singur și nu au fost indentificați alți complici”. 




Pub