Sergiu Tofilat renunță la mandatul de consilier: Motivul pentru care pleacă de la Președinție

Sergiu Tofilat a demisionat din funcția de consilier în domeniul energetic. O cerere în acest sens a fost depusă săptămâna trecută, iar astăzi a fost ultima zi la Președinție. Precizările au fost făcute de fostul consilier pentru UNIMEDIA. Acesta a afirmat că motivul pentru care pleacă din funcție sunt alegerile anticipatele și pregătirea pentru ele alături de cei din Partidul Schimbării.

Foto: UNIMEDIA

„Voiam mâine să anunț, dar astăzi deja toți nerăbdători. Am depus cerere săptămâna trecută. Mergem cu Partidul Schimbării, cu colegii pe care îi știu de mai mulți ani și am lucrat la multe inițiative ca să scăpăm de bandiți. Atunci în ianurie (n.r. când s-a lansat formațiunea) nu era clar dacă vor fi alegeri, când o să fie și este foarte mult de lucru pe sectorul energetic și evident timpul trebuie folosit util.

Sergiu Tofilat, se numără printre fondatorii noului partid politic din țară „Partidul Schimbărilor”, lansat oficial la sfârșitul lunii ianuarie, în cadrul unui eveniment. Tofilat afirma atunci că Maia Sandu este la curent cu decizia sa de a se implica într-un proiect politic.

„Sunt consilier prezidențial pe domeniul energetic. Implicarea mea într-un proiect politic nu este interzisă de lege, fiecare dintre noi are dreptul să aleagă, să fie ales. Personal mă conduc, în primul rând de interesul public. Sunt ferm convins că și doamna președintă pune mai presus interesul public și anume din acest motiv eu am acceptat să devin consilier al dumneaiei.

Am anunțat-o pe președintă despre intenția mea de a mă implica politic, indiferent cum vor sta lucrurile pe viitor, atât eu, cât și colegii mei ne-am exprimat disponibilitatea să oferim tot suportul președintei ca să facem ordine pe domeniul energetic”, a declarat Tofilat, în cadrul conferinței.


Pub