Procesul de imunizare continuă la Chișinău. Ceban: Am dispus ca centrele de vaccinare să activeze şi în weekend

Centrele de vaccinare din capitală ar putea activa și în zilele de weekend, în urma unei solicitări făcute de primarul capitale, Ion Ceban. Edilul capitalei afirmă că vaccinuri sunt suficiente, iar procesul de imunizare decurge după principiul „primul venit - primul servit”. Acesta încurajează chișinăuienii să contacteze medicul de familie și să se programeze la vaccinare.

Foto: UNIMEDIA
„În Chişinău şi suburbii avem funcţionale actualmente 63 puncte de vaccinare cu o capacitate de minimum 3500 imunizări pe zi. Odată ce solicitarea pentru vaccinare va spori, avem identificate spaţii pentru amenajarea centrelor de imunizare suplimentare în fiecare sector, inclusiv un centru de vaccinare de capacitate mare. Procesul este bine organizat, ser avem şi acesta nu trebuie păstrat la frigidere ci administrat populaţiei”, a spus Ceban. 

Primarul afirmă că a dispus ca centrele şi punctele de vaccinare să activeze şi sâmbătă şi duminică în caz de necesitate, iar populaţia să fie informată pe toate platformele de comunicare existente.
Totodată, a solicitat managerilor Asociaţiilor Medicale Teritoriale, Centrelor Medicilor de Familie, Centrelor de Sănătate din suburbii să fie asigurată prin echipele mobile vaccinarea la domiciliu a persoanelor cu dizabilităţi, inclusiv locomotorii şi a persoanelor ţintuite la pat, la dorință evident.

„Este Linia verde Covid-19 Chişinău 0800 000 80, la care populaţia poate apela 7/7, de la 8:00 la 17:00 şi solicita informaţii sau concretiza anumite detalii.
În funcţie de evoluţia epidemiologică privind infecţia cu coronavirus în oraş, vom decide în cadrul Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, dacă vor fi eliminate sau reintroduse unele restricţii. Totul depinde de responsabilitatea oamenilor. Nu este suficient doar să avem ser, este important și să ne vaccinăm”, a adăugat Ceban.

Membrii Comitetului Național de Coordonare a Imunizării au aprobat, astăzi, în cadrul unei ședinte, contigentele de persoane din etapa trei de vaccinare împotriva Covid-19, care urmează să fie imunizate începând cu ziua de astăzi. 


Pub