Maia Sandu solicită Ministerului Sănătății să renunțe la vaccinarea pe categorii și să fie deschis procesul pentru toți doritorii

Președinta Maia Sandu a solicitat astăzi Ministerului Sănătății să deschidă procesul de vaccinare pentru toți cei care doresc să o facă. Aceasta a menționat astăzi, în cadrul unei ședințe de lucru cu secretarii de Stat din cadrul Ministerului Sănătății, că procesul de vaccinare împotriva Covid este prea încet.

Foto: UNIMEDIA
„Am avut în această după-amiază o ședință de lucru cu secretarii de Stat din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Am accentuat că procesul de vaccinare împotriva Covid-19 este prea încet, raportat la cantitatea de vaccin pe care am reușit să o aducem în țară până în prezent. Mulți moldoveni doresc să se vaccineze și ministerul trebuie să asigure imunizarea doritorilor cât mai repede”, se arată într-un comunicat emis de președintă.
În context, a cerut ministerului să deschidă procesul de vaccinare pentru toți cei care doresc să o facă, iar informațiile să fie clare pentru cetățeni.

„Să se renunțe la vaccinarea pe categorii, să fie deschise mai multe centre de vaccinare în cât mai multe localități - și acestea să funcționeze inclusiv în zilele de odihnă; să fie mobilizat mai mult personal medical, iar procedurile să fie simplificate, astfel încât oamenii să se poată vaccina indiferent de locul de trai sau de muncă”, se mai arată în comunicat.

Membrii Comitetului Național de Coordonare a Imunizării au aprobat, astăzi, în cadrul unei ședinte, contigentele de persoane din etapa trei de vaccinare împotriva Covid-19, care urmează să fie imunizate începând cu ziua de astăzi. 


Pub