19:23:17 25.04.2024
Stiri

Maia Sandu ar putea aduce VOTURI suplimentare pentru PAS, inclusiv de la SOCIALIȘTI: „Ea atentează, într-un fel, la alegătorii PD și la o parte din alegătorii PSRM”

Actualitate 11.05.2021 08:30 Vizualizări19802 Autor: Ziarul National
Maia Sandu ar putea aduce VOTURI suplimentare pentru PAS, inclusiv de la SOCIALIȘTI: „Ea atentează, într-un fel, la alegătorii PD și la o parte din alegătorii PSRM”


Președintele Maia Sandu are posibilitatea să aducă voturi suplimentare pentru Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), inclusiv din partea electoratului care vota până de curând cu socialiștii. De această părere este editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru.

„Observ o mișcare a PAS-ului dinspre dreapta spre stânga, spre centru, să spunem așa. Maia Sandu atentează, într-un fel, la alegătorii Partidului Democrat și la o parte din alegătorii Partidului Socialist. Data trecută aceștia nu au votat cu Dodon, dar cu Renato Usatîi, iar în turul doi au votat cu Maia Sandu. Dar sondajele arată bine pentru PAS, Maia Sandu cred că va aduce voturi suplimentare de pe dreapta și din centru. Fiindcă la alegerile prezidențiale, o parte din alegători, chiar foarte mulți, un număr foarte mare de alegători, a stat acasă, poate de data aceasta Maia Sandu îi va convinge. Prin urmare, rezerve există pentru PAS, chiar dacă alegătorii lui Renato nu vor fi cu Maia Sandu sau alegătorii celorlalte partide”, a declarat Negru într-o intervenție pentru Europa Liberă.

Sursa citată subliniază că e o greșeală când se face trimitere la rezultatele alegerilor prezidențiale: „S-ar putea ca unii votanți ai Maiei Sandu să nu voteze cu PAS-ul. Prin urmare, atunci când se face trimitere la rezultatul prezidențialelor, nu este atât de corect lucrul acesta, fiindcă s-a votat uneori nu atât pentru Maia Sandu, cât împotriva lui Dodon. Partidele unioniste, Partidul „Demnitate și Adevăr”… alegătorii acestor partide vor vota cu partidele respective”.

Editorialistul nostru a mai adăugat că PAS ar face bine dacă ar lua exemplu de la socialiști, de la Dodon.

„Dodon, desigur, ar putea merge de sine stătător în Parlament, fiindcă sondajele arată un procentaj destul de bun, dar nu suficient de bun. Dodon sau poate cineva din spatele lui Dodon nu vrea să se piardă o parte din alegătorii proestici, o parte din alegătorii de stânga. Fiindcă, dacă nu va intra Partidul Comuniștilor de sine stătător în Parlament, voturile lor, cel puțin o parte din ele, sigur că vor trece pentru Maia Sandu. În cazul de față, sigur că există riscul ca voturile partidelor mici, partidelor care nu vor intra în Parlament, să se piardă. E convenabil pentru Maia Sandu lucrul acesta? Dacă ea dorește să obțină o victorie convingătoare, să fie o majoritate absolută, eu cred că ea ar trebui să formeze un bloc cu unele partide. Astfel ar atrage și alegătorii altor partide mai mici. Desigur că ar funcționa în cazul acesta principiul votului util și majoritatea alegătorilor de dreapta ar merge cu acest bloc. Dar vom vedea ce va ieși după alegeri”, a conchis Nicole Negru.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md