20:09:41 19.04.2024
Stiri

PAS și Platforma „DA” merg SEPARAT în alegeri, dar cred că vor lua peste 51 de MANDATE la anticipate și vor GUVERNA împreună după 11 iulie: „Nu văd riscurile creării unei coaliții de stânga în următorul Parlament”

Actualitate 11.05.2021 08:55 Vizualizări7884 Autor: Ziarul National
PAS și Platforma „DA” merg SEPARAT în alegeri, dar cred că vor lua peste 51 de MANDATE la anticipate și vor GUVERNA împreună după 11 iulie: „Nu văd riscurile creării unei coaliții de stânga în următorul Parlament”


Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Platforma „Demnitate și Adevăr” dau asigurări că se vor regăsi în următorul Parlament, chiar dacă vor merge separat în alegeri, pentru a forma o coaliție de guvernare. Reprezentanții celor două formațiuni se arată convinși că în viitorul Legislativ va exista o majoritate proeuropeană, care să susțină un guvern de profesioniști, un executiv care va promova reformele în justiție și va debloca asistența financiară externă. Reprezentanții PAS și cei ai Platformei DA se arată convinși că un guvern proeuropean va fi învestit imediat după alegerile din 11 iulie, notează IPN.

Reprezentanții PAS spun că vor merge pe cont propriu la alegeri și evită crearea unui bloc electoral cu Platforma „DA”. Potrivit secretarului general al formațiunii, în campania electorală nu vor exista atacuri reciproce între cele două entități politice, pentru că după alegeri, PAS va crea o coaliție cu Platforma „DA”.

„În viitorul Parlament vom face coaliție cu oameni de treabă, corecți, integri, care să guverneze în interesul țării, inclusiv cu participarea Platformei „DA”. Liderii Platformei „DA” au declarat că din măsurările pe care le au, vor accede în următorul Parlament, noi cu ei vom face coaliție. Nu văd riscurile creării unei coaliții de stânga în următorul Parlament”, a spus secretarul general PAS, Andrei Spînu, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Și reprezentanții Platformei „DA” se arată convinși că se vor regăsi în următorul Parlament și, împreună cu PAS, vor învesti imediat după alegeri un guvern proeuropean, care să restabilească relațiile țării noastre cu instituțiile financiare internaționale. „În următorul Parlament doar aceste două formațiuni pot promova reforme și valori europene și dacă acest lucru se întâmplă, pe 12-13 iulie va fi clar cum va arăta guvernul, fiindcă noi deja am pierdut mult, investiții din România, bani europeni, acordul cu FMI, până acum doar am stagnat, nu avem timp de pierdut. Un guvern al coaliției PAS-Platforma „DA” va fi creat imediat după alegeri”, a spus deputatul Platformei „DA”, Vasile Năstase.

Până în prezent, Comisia Electorală Centrală a înregistrat blocul electoral „Renato Usatîi”, creat din Partidul „Patria” și „Partidul Nostru”. De asemenea, au loc negocieri între PSRM și PCRM privind crearea unui alt bloc electoral. Pragul electoral pentru blocurile constituite din două formațiuni politice este de 7%.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md