01:08:29 25.04.2024
Stiri

Cazul RĂPIRII fostului judecător ucrainean, care se ascundea la Chișinău: Încă un complice, REȚINUT la intrarea în R. Moldova

Actualitate 11.05.2021 10:43 Vizualizări37859 Autor: Ziarul National
Cazul RĂPIRII fostului judecător ucrainean, care se ascundea la Chișinău: Încă un complice, REȚINUT la intrarea în R. Moldova


Angajații Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), ofițerii Inspectoratului Național de Investigații și cei de la Direcția Generală Urmărire Penală a IGP au reținut încă un complice în cazul răpirii fostului judecător din Ucraina, Mykola Chaus, care se ascundea de câțiva ani la Chișinău de justiția ucraineană.

Bărbatul are 30 de ani și a fost reținut duminică, pe 9 mai, la intrarea în R. Moldova. Poliția nu precizează ce naționalitate are acesta, deși anterior a anunțat că în operațiunea de răpire a fostului judecător ucrainean, prins la Kiev cu sute de mii de dolari ascunse în borcane îngropate în propria curte, ar fi fost implicați cetățeni ucraineni.

Pe 10 mai procurorii l-au pus sub învinuire pentru asigurarea și organizarea activității grupului de persoane care a realizat răpirea cetățeanului ucrainean de pe teritoriul municipiului Chișinău.

Procurorii urmează să solicite astăzi în instanța de judecată aplicarea arestului preventiv pe numele bărbatului reținut.

Oamenii legii anunță că bărbatul reținut riscă închisoare de la 6 la 10 ani.

CITIȚI și Maia Sandu oferă DETALII despre operațiunea de RĂPIRE a ex-judecătorului Ceaus. Șefa statului a încercat să ia legătura cu Vladimir Zelenski: „După răpire, un automobil a fost lăsat să treacă vama fără să fie controlat…”

Fostul judecător ucrainean care se ascundea în R. Moldova de justiția din statul vecin ar fi fost transportat peste graniță în portbagajul unei mașinui ce aparține Ambasadei Ucrainei la Chișinău - un automobil „Toyota RAV 4”, a declarat anterior ministrul de Interne, Pavel Voicu.

Anterior, Poliția de la Chișinău a anunțat că a găsit trei automobile care ar fi fost utilizate în răpirea judecătorului fugar și a reținut o altă persoană care ar fi participat la operațiunea de răpire.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md