00:51:58 29.03.2024
Stiri

Al doilea șef de stat care vine în R. Moldova, după învestirea în funcție a Maiei Sandu

Actualitate 11.05.2021 11:25 Vizualizări2385 Autor: Ziarul National
Al doilea șef de stat care vine în R. Moldova, după învestirea în funcție a Maiei Sandu
Gitanas Nauseda, președintele Lituaniei, va întreprinde o vizită în R. Moldova pe 13 și 14 mai


Președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, va efectua o vizită în R. Moldova în perioada 13 - 14 mai, anunță Președinția de la Chișinău.

Șeful statului lituanian vine la Chișinău la invitația președintei Maia Sandu și este prima vizită din ultimii șase ani a unui președinte lituanian în R. Moldova.

Discuțiile dintre cei doi șefi de stat se vor concentra pe oportunitățile de diversificare și de aprofundare a relațiilor bilaterale, precum și pe dinamizarea relațiilor dintre Republica Moldova și UE, Lituania fiind un susținător consecvent al obiectivelor de integrare europeană a republicii noastre și de realizare a reformelor prevăzute în Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

La finalul vizitei, președinții Maia Sandu și Gitanas Nauseda vor planta câte un arbore la Grădina Botanică din Chișinău, un gest simbolic de aliniere a Republicii Moldova la politica de mediu a Uniunii Europene privind creșterea gradului de conștientizare a populației în legătură cu problemele ecologice.

Menționăm că președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, este al doilea șef de stat care vine în R. Moldova după învestirea Maiei Sandu. Președintele României, Klaus Iohannis, a fost primul șef de stat care a efectuat o vizită la Chișinău, la finele lunii decembrie 2020, la câteva zile după ce Maia Sandu ajungea la Președinție.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md