Când vor fi conectate havuzurile din Capitală? Mai întâi vor fi testate de responsabilii de la Primărie

11 Mai 2021, 11:22
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
11 Mai 2021, 11:22 // Actual //  MD Bani

Havuzurile din Capitală vor fi conectate în această săptămână, însă nu înainte de a fi testate de responsabilii de la Primărie. Mai exact, acestea vor fi funcționale începând cu data de 15 mai, atunci când va fi sărbătorită Ziua Familiei, scrie Realitatea.md.

Despre aceasta a anunțat primarul general, Ion Ceban la ședința de astăzi a Primăriei Chișinău.

„Să fie pregătite toate havuzurile, inclusiv cele reparate recent pentru a fi funcționale începând cu ziua 15 mai, când avem Ziua Familiei. Avem havuzuri, frumoase, noi, sper să bucure locuitorii Capitalei, oaspeții. Până la sfârșitul săptămânii să fie testate ca etapizat să poată fi lansate și funcționale”, a declarat edilul Capitalei.

Municipalitatea anunță că acestea vor fi conectate etapizat, în toate sectoarele Capitalei.

Realitatea Live

18 Apr. 2024, 10:25
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Soroceanu Olga
18 Apr. 2024, 10:25 // Oameni şi Idei //  Soroceanu Olga

Casa de Cultură din Chircăieştii Noi, raionul Căuşeni, găzduiește de doi ani, prima întreprindere socială din raion – „Social Textil” SRL, întreprindere care oferă servicii de croitorie, instruire şi locuri de muncă pentru femeile din categorii defavorizate din localitate. Iniţiativa aparţine tinerei Iulia Culicenco, care a deschis întreprinderea socială.

„Instruim tinerele şi femeile din categoria defavorizată a localităţii în activităţi de educaţie tehnologică şi croitorie. Un lucru care ne ţine să avem o activitate permanent şi să nu fim nevoiţi să găsim locuri de muncă în afara localităţii noastre sau şi mai rău – peste hotarele ţării”, afirmă Iulia Culicenco.

De la deschiderea atelierului şi până acum, cinci femei au căpătat abilităţi de croitor. Unele s-au angajat în cadrul întreprinderii, iar altele şi-au găsit de lucru în altă parte. Antreprenoarea susţine că activitatea atelierului de croitorie este benefică pentru întreaga comunitate.

 „Serviciile sunt foarte intrebate şi foarte necesare într-o localitate rurală unde nu fiecare îşi permite să-şi procure o haină nouă şi vine aici la noi şi o repară ca s-o poată purta în continuare”, spune Iulia Culicenco. 

90% din venitul întreprinderii sociale „Social Textil” SRL este reinvestit în calitatea locurilor de muncă şi instruiri pentru persoanele defavorizate.

„Acum, Republica Moldova pune foarte mare accent pe antreprenoriatul social şi pe ideea de antreprenoriat social. Încearcă să introducă acest termen mai frecvent, ca populaţia să audă şi să cunoască despre antreprenoriatul social şi despre ce bine vine să facă acest tip de antreprenoriat întregii economii”, conchide antreprenoarea. 

Întreprinderea socială „Social Textil” SRL a obţinut un grant prin intermediul FundațieiAlături de Voi România, din resursele financiare acordate de Uniunea Europeană.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău