Daniel Marandici, student UTM, câștigător al programului „Burse pentru viitorul tău”

Daniel

Pentru a șaptea ediție consecutiv, Moldova Agroindbank susține tinerii studioși din țară, oferind și în acest an burse în valoare de câte 10 000 de lei pentru 36 de studenți, în cadrul Programului „Burse pentru Viitorul Tău”, desfășurat în parteneriat cu Centrul de Informații Universitare, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Ministerul Sănătății, Muncii şi Protecţiei Sociale.

Despre pasiunile, reușitele academice, activitățile extracurriculare și cum se simte în calitate de bursier l-am întrebat pe Daniel MARANDICI, student în anul I, specialitatea Tehnologia Informaţiei, Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică, Universitatea Tehnică a Moldovei.

„Informatica a fost una dintre pasiunile mele încă din liceu. În clasa a X-a, în timp ce scriam un program, mi-am dat seama că pot, de fapt, să modific unele linii din cod ca să obţin un rezultat diferit, altfel spus, să fac calculatorul să lucreze pentru ceea ce doresc eu. Acesta a fost un moment magic pentru mine. În aceeași zi am cumpărat de la librărie o carte de probleme în Pascal şi am început să le rezolv. După primele mici programe scrise de mine, rezolvarea acestor probleme a devenit rapid o pasiune.

Până la absolvire am reușit să creez primele două proiecte – o aplicație pentru telefon care are scopul de a ajuta elevul să se pregătească pentru examenul de bacalaureat la matematică și o bază de date pentru calculator, care permite să introduci date despre elevi şi să faci câteva operații simple cu aceste date. Mi-a plăcut foarte mult să elaborez aceste proiecte, iar programarea este, cu siguranță, pasiunea mea.

Timp de 3 ani am activat în calitate de voluntar în echipa Fondului pentru Tineri Orhei. Aici mi-am dezvoltat considerabil competențele de comunicare şi de lucru în echipă. Împreună lucram și împreună celebram succesul nostru.

Despre programul de burse am aflat la universitate, iar mama m-a încurajat să particip. Bucuria pe care am trăit-o atunci când am aflat că am primit bursa nu o pot reda prin cuvinte, fiindcă nu m-am așteptat. A fost ca o euforie pentru mine. M-am simțit apreciat pentru toate activitățile mele şi rezultatele obținute din ultimul an.

Cu siguranţă, această bursă mă motivează și mai mult să am o reușită academică bună și să particip la cât mai multe evenimente şi activități interesante extracurriculare. Cred că o parte din sumă o voi investi în studii sau în cursuri pentru dezvoltarea mea și a competențelor IT.”


Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente