Punct de reper, depășit! Câte mașini electrice și PHEV circulă deja prin toată lumea

Numărul de mașini electrice și de tip PHEV, care circulă deja pe drumurile planetei Pământ, a depășit borna de 10 milioane de unități! Agenția Internațională pentru Energie susține că recordul vânzărilor de vehicule cu baterii a fost doborât din nou în 2020, în ciuda tuturor restricțiilor asociate cu pandemia de COVID-19, iar popularitatea lor continuă să crească.

Cu toate acestea, potrivit analiștilor de la Statista, ponderea automobilelor electrice și a celor plug-in hybrid în vânzările de la nivel mondial este încă de doar 4.6%.

În 2020, aproximativ trei milioane de unități de vehicule electrificate au fost achiziționate în întreaga lume și acest lucru este cu 41% mai mult decât în ​​2019, când a fost stabilit și un record mondial de vânzări. În același timp, în ansamblu, activitatea cumpărătorilor pe piața auto a scăzut cu 16% din cauza pandemiei.

Ca urmare, flota totală de vehicule electrice cu baterii a ajuns la 10.2 milioane de unități, dintre care plus-minus 600.000 sunt autobuze electrice și alte circa 31.000 sunt mașini comerciale! Pentru prima dată, după ce a depășit China, Europa a devenit cea mai mare piață industrială în acest sens, însă parcul electrificat al Republicii Populare Chineze este încă cel mai mare: 4.51 vs 3.16 milioane.

Potrivit Agenției Internaționale pentru Energie, în primul trimestru al acestui an, vânzările au crescut cu încă 140% față de aceeași perioadă din 2020. În Europa, în acest timp, au fost achiziționate aproximativ 450.000 de unități de transport electrificat, iar în China – aproximativ 500 de mii.

Analiștii asociază astfel de succese în primul rând cu eforturile autorităților – atât cu stimulente financiare pentru achiziții, cât și cu restricții privind cantitatea de emisii nocive în atmosferă.

În plus, reducerea sistematică a costului bateriilor și extinderea gamei de vehicule electrice au devenit factorii de creștere. Dintre primii 20 de producători auto mondiali, care au reprezentat aproximativ 90% din totalul vânzărilor în 2020, 18 au anunțat deja creșteri ale propriilor linii de modele electrificate.

Dacă ritmul de dezvoltare rămâne la nivelul actual, până în 2030, flota globală de vehicule electrificate va crește la 145 de milioane (7% din totalul celor care circulă pe Pământ). Însă dacă Guvernele de țări vor fi mai active în lupta pentru conservarea climatului, numărul acestora, până la sfârșitul deceniului curent, va fi de 230 de milioane – adică 12% din flota auto mondială.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/