(foto) Noul Subaru Solterra va veni și în Europa

Subaru Corporation a anunțat astăzi că noul și primul său SUV electric global va fi numit Solterra și este programat să fie pus în vânzare în 2022. Modelul va face parte din segmentul C de mașini și va fi primul vehicul care va fi construit pe platforma dedicată e-Subaru Global Platform (e-SGP). Fratele său geamăn va fi Toyota bZ4X.

Platforma e-Subaru Global, care a fost dezvoltată în comun de Subaru și Toyota (Toyota o numește e-TNGA), permite lansarea eficientă a diferitelor tipuri de vehicule electrice prin combinarea mai multor module și componente, cum ar fi partea din față, centrul și spatele unui vehicul.

În timp ce ambele companii și-au adunat cunoștințele pentru a crea o platformă complet nouă, Subaru și-a propus să lucreze și să realizeze în parte o siguranță pasivă superioară și o stabilitate superioară a vehiculului, caracteristici pe care Subaru le-a urmărit mereu, tot pe această platformă dedicată BEV.

Nu numai platforma, ci și SUV-ul Solterra a fost, de asemenea, dezvoltat în comun de Subaru și Toyota, iar o gamă largă de colaborări include și planificarea produselor, designul și evaluarea performanței.

În acest proces, cele două companii își combină punctele forte, precum tehnologia cu tracțiune integrală acumulată de mult timp de Subaru și tehnologia remarcabilă de electrificare a vehiculelor a Toyota, pentru a crea un nou SUV cu atribute pe care doar un vehicul complet electric le poate oferi.

Numele SOLTERRA a fost creat prin alăturarea cuvântului “SOL” și “TERRA”, cuvintele latine pentru “Soare” și respectiv “Pământ”. Subaru a dat acest nume electromobilului pentru a aprecia natura mamă și a avansa în continuare forma de coexistență cu acesta, împreună cu clienții săi, dar și pentru a reprezenta angajamentul companiei de a livra capacitățile tradiționale ale unui SUV Subaru – de a merge oriunde – într-un vehicul complet electric.

Noul Solterra se va alătura liniei de modele SUV a mărcii (Ascent, Outback, Forester și XV) și va fi comercializat până la mijlocul anului 2022 pe piețe care includ Japonia, Statele Unite ale Americii, Canada, Europa și China.

Poți vedea în documentul atașat și planurile Subaru pentru viitorul apropiat:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/