(video) Noul Ford F-150 Lightning se prezintă peste o săptămână! Teaser oficial

Cel mai inteligent și mai inovator pickup Ford de până acum va fi complet electric și numit F-150 Lightning. Modelul va fi dezvăluit în ziua de 19 mai la sediul central al Ford din Dearborn și evenimentul va fi difuzat în direct pentru milioane de urmăritori.

https://youtu.be/3iS5f716oYQ

Ford spune că noul F-150 Lightning aduce inovații uimitoare, tehnologii și capabilități seriei de modele F, din care face parte cel mai bine vândut vehicul din America, combinate cu puterea, sarcina utilă și capacitatea de remorcare care este semnul distinctiv al tuturor truck-urilor Ford Tough construite.

“Din când în când, vine un vehicul nou care perturbă status quo-ul și schimbă jocul … Model T, Mustang, Prius, Model 3. Acum vine F-150 Lightning! Vehiculul preferat al Americii de aproape jumătate de secol devine digital și complet electric. F-150 Lightning vă poate alimenta casa în timpul unei întreruperi de curent, este chiar mai rapid decât originalul model de performanță F-150 Lightning și va deveni mai bun constant prin actualizări over-the-air (OTA)”, a declarat președintele și CEO-ul Ford, Jim Farley.

Clipul video oficial de anunț, pe care îl puteți urmări mai sus, este menit să sublinieze includerea noutății în biografia modelului iconic. Ford F-150 devine electric pentru prima dată în istoria sa de 73 de ani, dar în același timp va păstra “conexiunea între generații”. În imagini se poate observa o versiune cargo a modelului de epocă Ford Model T, un pickup F-1 din 1948 și mai multe versiuni ale originalului Lightning.

Apropo, termenul Lightning (fulger), fusese folosit anterior în denumirea versiunilor deosebit de puternice și rapide ale seriei F-150, care au fost produse, inclusiv între anii 1993 și 2004. Utilizarea sa din nou va atrage fanii mărcii și este o continuare a manevrei de marketing folosită și în cazul noului Mustang Mach-E. Actrița din videoclip exprimă principiul cheie al companiei – “să ia ceva legendar și să transforme în ceva revoluționar”.

Conform informațiilor neoficiale, noul pickup electric va păstra un șasiu cadru, însă va avea o nouă suspensie multi-link independentă pe puntea din spate. Acest lucru va permite acomodarea bateriilor mai voluminoase. Autonomia preconizată ar putea varia între 480 și 640 de kilometri.

Producția modelului F-150 Lightning va începe abia din primăvara anului 2022 la noul Ford Rouge Electric Vehicle Center.

Vezi și:

(video) Ford arată noi imagini din cadrul testelor modelului F-150 electric. Performanțele impresionează

(video) Impresionant! Vezi cum prototipul unui Ford F-150 electric, de unul singur, tractează peste 453 de tone

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/