(foto) SUA: Riscă până la 302 ani de închisoare pentru că și-a luat mașini din banii oferiți drept suport pentru afaceri în pandemie

Autoritățile americane au arestat vinerea trecută și au acuzat un rezident pe nume Mustafa Qadiri (38 de ani, din Irvine) de fraudă în obținerea de subvenții destinate sprijinirii afacerilor în timpul pandemiei.

Conform New York Times, californianul a putut obține primit tocmai 5.1 milioane de dolari, bani pe care i-a cheltuit inclusiv pe extinderea garajului de mașini. Acum, cumulativ, riscă până la 302 ani de închisoare!

https://twitter.com/USAO_LosAngeles/status/1390731502707744770

Potrivit informațiilor acumulate de procurori, în perioada mai-iunie 2020, acest Mustafa Qadiri a solicitat mai multor bănci subvenții în cadrul programului de sprijin guvernamental local, care a fost conceput pentru a ajuta mediul de afaceri, concentrat prioritar pentru plata salariilor angajaților companiilor.

Qadiri a depus patru cereri din numele unor firme care nu desfășurau efectiv nicio activitate. Astfel, suspectul a reușit să colecteze în total 5.1 milioane de dolari, bani pe care i-a cheltuit pe el însuși.

O parte din sumă a cheltuit-o pentru o vacanță de lux, alta a pus-o într-un cont bancar privat, iar cu alți bani și-a procurat trei mașini sport scumpe, care evident au fost deja confiscate! Este vorba despre un Ferrari 458 Italia din 2011, un Lamborghini Aventador S vechi de trei ani și un Bentley Continental GT produs în 2020.

Bărbatul a fost acuzat în baza mai multor capete de acuzare, inclusiv de fraudă care implică fonduri bancare și electronice, utilizarea ilegală a datelor cu caracter personal și spălare de bani. Dacă va fi găsit vinovat pentru toate capetele de acuzare (15), Mustafa Qadiri riscă în total 302 ani de închisoare, respectiv detenție pe viață!

Vezi și:

Şi-a luat o KIA ca să nu bată la ochi, însă degeaba. Ce şi-a mai cumpărat un american cu suportul acordat pe timp de pandemie

(video) SUA: Şi-a cumpărat un Lamborghini din ajutoarele pentru COVID-19 şi acum riscă 30 de ani de închisoare

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/