(video) “Lasă băi jălea”. Limbajul unui șofer beat, urmărit de poliție în raionul Criuleni

Un şofer din raionul Criuleni a urcat beat la volan și a încercat să fugă de poliție. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 44 de ani din raionul Criuleni. Cazul a avut loc la data de 10 mai curent, în jurul orei 20:35, în satul Onițcani, iar poliția face publice niște imagini din momentul operațiunii.

În cadrul măsurilor de profilaxie desfășurate de către polițiștii din Criuleni, a căror scop a fost diminuarea numărului accidentelor rutiere, cât și responsabilizarea fiecărui conducător auto, polițiștii au observat un automobil de marca VAZ care se deplasa haotic.

Fiind somat să se oprească, șoferul a ignorat cerințele și a apăsat pe accelerator, încercând să fugă. În urma stopării prin blocarea deplasării automobilului, conducătorul auto urmărit, a refuzat să fie testat alcoolscopic inițial, însă ulterior, când s-a hotărât să o facă, s-a confirmat prezența alcoolului în aerul expirat într-o concentrație de 0.84 mg/l.

Astfel, șoferul urmează a fi sancționat cu o amendă de 350-500 unități convenționale (17.500-25.000 de lei), prevăzută de aliniatul 1 al articolului 241 din Codul Contravențional pentru “Neîndeplinirea de către conducătorul de vehicul a indicaţiei legale dată de agentul de circulaţie de a opri vehiculul”. La fel a fost pornit și un proces penal pe numele acestuia pentru condus în stare de ebrietate!

Vezi și: (video) Vezi starea şoferului prins cu 1.77 mg/l de alcool în aerul expirat şi care i-a fost reacţia la văzul cifrelor

Încă un incident practic similar îl relatează tot astăzi Inspectoratul de Poliție Bălți. Cazul a avut loc în ziua de 8 mai curent, aproximativ la ora 20:00, în orașul Bălți.

Fiind implicați la supravegherea siguranței traficului rutier, polițiștii au observat un automobil avariat de marca FIAT Doblo ce se deplasa haotic prin oraș. Fiind somat să stopeze, conducătorul mijlocului de transport a ignorat cerințele legale ale poliției. Într-un final oamenii legii au reușit să-l oprească, iar în timpul discuțiilor s-a simțit un miros puternic de alcool.

Fiind supus testului alcoolscopic s-a înregistrat o concentrație de alcool în aerul expirat de 1.49 mg/l. Șoferul s-a dovedit a fi un bărbat de 33 de ani, originar din municipiul Bălți, pe numele căruia a fost pornit un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Potrivit INSP, în total în perioada 8-10 mai, polițiștii de patrulare au documentat 1.500 de abateri de la RCR, cea mai gravă încălcare fiind depășirea limitei de viteză – peste 980 de cazuri.

Un număr de 57 de şoferi conduceau sub influența alcoolului, iar în alte 7 cazuri conducătorii unităților de transport au refuzat testarea alcoolscopică.

În aceste zile au fost înregistrate și 15 accidente rutiere, soldate cu decesul unei persoane și traumatizarea altor 15.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/