(foto) 1418 lumânări au fost aprinse la Memorialul Gloriei Militare din Comrat, în memoria fiecărei zile de război

La Memorialul Gloriei Militare a municipiului Comrat au fost aprinse 1418 lumânări în memoria fiecărei zile de război. Participanții evenimentului au avut oportunitatea să guste terciul ostașilor, care a fost preparat la bucătăria militară mobilă aflată lângă Memorialul Gloriei Militare. La evenimentele dedicate sărbătoririi celei de-a 76-a aniversare a Victoriei asupra fascismului a participat și Guvernatoarea Găgăuziei.

Foto: Facebook

Participanții la eveniment au gustat din terciul ostașilor, care a fost preparat la bucătăria militară mobilă de lângă Memorialul Gloriei Militare.



De asemenea, a fost organizat un concert de cântece din timpul războiului, interpretate de artiști și colective de creație din Găgăuzia.



„Adesea vorbim despre cel de-al doilea război mondial ca fiind cea mai mare crimă împotriva umanității, dar comportamentul nostru dovedește că încă nu am învățat lecția din evenimentele de groază. De prea multe ori putem observa atitudine lipsită de respect față de alte persoane, foarte rar îi ajutăm pe ceilalți, foarte ușor intrăm în conflicte unii cu alții", a declarat Irina Vlah.



Evenimentul s-a încheiat cu un foc de artificii în cinstea celei de-a 76-a aniversare a Victoriei în cel de-al doilea război mondial.



Pub