Peste 70 de mii de moldoveni din diasporă s-au înscris deja pentru a participa la anticipate

Peste 70 de mii de moldoveni, stabiliți în afara țării, s-au înscris prealabil, până la 10 mai, pentru a putea participa la alegerile parlamentare anticipate. Scrutinul va avea loc pe 11 iulie 2021.

Foto: UNIMEDIA

Datele prezentate de Comisia Electorală Centrală arată că cei mai mulți doritori de a vota, peste 14 mii, sunt stabiliți în Italia. Pe locul secund se plasează diaspora din Marea Britanie, cu peste 11 mii de înregistrări prealabile. Urmează Germania, cu aproape 8 mii și jumătate de înregistrări, Rusia - cu peste 6 mii de solicitări, Franța și România cu peste 5 mii și jumătate de înscrieri prealabile la vot.

Moldovenii din diasporă se pot înregistra pentru a participa la scrutinul parlamentar în mod online, pe pagina oficială a Comisiei Electorale Centrale, cec.md, sau prin depunerea unei cereri scrise, prezentându-se fizic la sediul organului electoral din Chișinău.

Pregătirile de alegeri sunt în toi, chiar dacă bani pentru organizarea acestora încă nu au fost alocați. În timp ce premierul interimar cere CEC să reducă din cheltuieli, președintele organului electoral spune că deja sunt în întârziere cu organizarea procesului.

În total, CEC a cerut 125 de milioane de lei pentru organizarea parlamentarelor anticipate din 11 iulie.


Pub