(video) Al 100-lea pole position al lui Hamilton a adus echipei sale cea de-a 100-a victorie cu start din prima poziţie

Lewis Hamilton, campionul mondial en titre, plecat din pole position pentru a 100-a oară în cariera sa, a câştigat Marele Premiu al Spaniei, a patra etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, care a avut loc duminică spre seară pe Circuit de Barcelona-Catalunya.

Victoria britanicului a devenit şi cea cu numărul 100 pentru echipa Mercedes-AMG Petronas F1, cucerită cu start din pole position!

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

https://www.youtube.com/watch?v=HuLdJLB6sBo

Hamilton a câştigat pentru al cincilea an consecutiv Marele Premiu al Spaniei şi are şase succese în această cursă, egalând recordul lui Michael Schumacher. Englezul a ajuns la 98 de victorii în cariera sa, notează presa internaţională.

Cronometrat în 1 h 33 min 07 sec 680/1000, Hamilton a fost urmat la 15.841 de marele său rival în acest sezon, olandezul Max Verstappen (Red Bull), care l-a depăşit în startul cursei şi a condus până cu şase tururi înainte de final. Britanicul are acum un avans de 14 puncte faţă de olandez în clasamentul piloţilor.

Podiumul MP al Spaniei a fost completat de finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes), la 26.610 de Hamilton. Cursa a fost în mare parte una liniștită, fără accidente, singurul DNF fiind înregistrat de Yuki Tsunoda din cauza unei probleme la motor.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/