Plan Volkswagen: Accesul la sistemul său de pilot automat se va vinde pentru 7 euro per oră

Volkswagen intenționează să introducă o nouă modalitate de acces la sistemul său de pilot automat avansat (nivel 4) pe care îl dezvoltă – prin abonament!

Până în prezent, acestea sunt doar nişte planuri, dar costul aproximativ a fost deja anunțat – 7 euro pentru o oră de utilizare. Șeful departamentului vânzări şi marketing al VW, Klaus Zellmer, a spus acest lucru într-un interviu acordat colegilor de la TopGear.

Ideea de a vinde accesul la funcțiile individuale ale vehiculului nu este nouă în sine. De exemplu, proprietarii de Tesla Model 3 Long Range, pentru o singură plată de 2000 de dolari, pot crește puterea mașinii lor electrice, reducând timpul de accelerație 0-100 km/h cu o jumătate de secundă. Iar din 2020, BMW cere taxe suplimentare pentru cruise control adaptiv, scaune încălzite, asistentul pentru fază lungă a farurilor, camera de bord și alte funcții.

Aceasta înseamnă că toate echipamentele necesare pentru funcționarea diferitelor sisteme au fost deja instalate din fabrică pe maşină, însă sunt dezactivate la nivel de software. Dacă clientul dorește, le poate accesa pe toate, însă nu gratuit.

Mulți critică această abordare și o numesc necinstită. Dacă tot hardware-ul este deja în maşini, atunci de ce nu se permite cumpărătorului să folosească toate dotările fără restricții exagerate? Însă producătorii au propria lor opinie cu privire la această chestiune.

Departamentele de marketing ale companiilor auto au calculat că le va fi mai ușor să implementeze mai multe sisteme în toate configurațiile/echipările și apoi să ofere clienților posibilitatea să facă un upgrade. Acest lucru se poate face oricând: ori imediat după cumpărare, ori chiar după cinci ani de proprietate.

“Tehnologia over the air (OTA) permite accesul la sistemul de operare al unei mașini. Aspectul său interesant este funcțiile la cerere.

Dacă vi se întâmplă să cumpărați o mașină și nu sunteți convinși că aveți nevoie de un mod de conducere autonom în acel moment, dar când decideți că v-ar plăcea să-l aveți, îl putem conecta, dar îl putem şi deconecta dacă următorul proprietar al mașinii decide că nu are nevoie de el.

În viitor, vedem viitorul în accesarea mobilității atunci când aveți nevoie de ea”.

Conform calculelor preliminare, toate echipamentele pentru sistemul de pilotare automată de nivel 4, conform clasificării SAE (adică un sistem avansat care se poate descurca fără asistența șoferului în toate situațiile din trafic), vor costa minim 10.000 de euro. Având în vedere acest lucru, Volkswagen și-a dat seama că ar putea obține profit dacă oferă acces la acesta pentru 7 euro pe oră.

Potrivit lui Zellmer, proprietarul mașinii va putea activa abonamentul pentru pilotul automat în orice moment și îl poate anula, la fel, oricând. Cu toate acestea, pentru o utilizare eficientă a acestuia va fi necesară o infrastructură corespunzătoare, cel puţin cu drumuri bine marcate de care maşina să se poată ghida.

Amintim că în prezent este disponibil pe maşinile de serie un sistem de pilotare automată de nivel 3. Primul model cu această dotare este Honda Legend.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/