(video) Porsche a demarat testele în condiţii reale cu noul Macan electric! Cum a fost conceput şi când va fi lansat

Porsche începe testele în condiţii reale de exploatare cu noul Macan electric – primul produs al mărcii care este construit pe noua platformă Premium Platform Electric (PPE)! După etapele inițiale efectuate în Centrul de Dezvoltare din Weissach, prototipurile bine camuflate ale modelului au părăsit sediul companiei şi vor putea fi întâlnite cel puţin pe drumurile publice din Europa occidentală.

Vezi neapărat: (foto) Cum ar putea arăta noul Porsche Macan în baza unei fotografii oficiale arătată de curând

Producătorul german ne spune că lansarea pe piaţă a modelului complet electric va avea loc abia în 2023, iar până atunci prototipurile sale vor acoperi aproximativ trei milioane de kilometri în cadrul testelor, la nivel mondial, în diferite condiții de mediu. Aceste vehicule sunt capabile să încorporeze şi experiența dobândită din nenumărați kilometri parcurşi anteriori într-un spațiu virtual.

Dezvoltarea și testarea digitală a unei maşini noi, conform ultimelor tendinţe din industrie, nu numai că economisește timp și costuri, ci și păstrează resursele, astfel încât sporeşte sustenabilitatea. În loc de vehicule reale, inginerii au folosit prototipuri digitale – modele de calcul care reproduc proprietățile, sistemele și unitățile de propulsie ale unui vehicul la un grad ridicat de precizie. Se folosesc 20 de prototipuri digitale în scopul simulării într-o serie de categorii de dezvoltare, cum ar fi aerodinamica, gestionarea energiei, funcționarea și acustica.

Specialiștii în aerodinamică sunt printre primii ingineri care lucrează cu un prototip digital. Rezistența aerodinamică redusă este fundamentală pentru Macan-ul complet electric, în vederea asigurării unei autonomii mari. Chiar și cele mai minore modificări în fluxurile de aer pot face o mare diferență. Inginerii folosesc în prezent simulări pentru a regla fin detalii precum canalele de aer de răcire. Calculele nu numai că iau în considerare diferitele aranjamente ale componentelor, ci reflectă și diferențele de temperatură din viața reală.

Noile metode permit acum simularea foarte precisă atât a aerodinamicii, cât și a termodinamicii. Sistemul electric de propulsie – de la baterie până la motor – necesită un concept complet separat de răcire și control al temperaturii, unul care este foarte diferit de cel al unui vehicul cu motor cu combustie internă.

În timp ce o fereastră de temperatură cuprinsă între 90 și 120 de grade este ținta pentru motoarele cu ardere internă, motorul electric, sistemul electronic de propulsie și bateria de înaltă tensiune necesită o gamă cuprinsă între 20 și 70 de grade, în funcție de componentă. Scenariile critice nu apar pe drum, ci în timpul încărcării rapide de mare putere la temperaturi exterioare ridicate. Cu toate acestea, dezvoltatorii Porsche sunt capabili să calculeze cu precizie și să optimizeze digital poziția, , debitul de aer și temperatura.

Prototipurile virtuale pot fi combinate cu scenarii din lumea reală într-un stadiu incipient. Cel mai bun exemplu în acest sens este dezvoltarea unui ecran complet nou și conceptul de operare pentru următoarea generație Macan. Folosind ceea ce este cunoscut sub numele de “seat box” pentru a recrea mediul șoferului, conceptul de afișare și operare poate fi adus la viață într-o fază de dezvoltare timpurie împreună cu prototipul digital. Acest lucru permite ca toate interacțiunile dintre șofer și vehicul să fie studiate până la ultimul detaliu, permițând optimizarea selectivă chiar înainte de construirea primului cockpit fizic.

Drept rezultat, primele prototipuri fizice ale noului Macan complet electric au fost construite pe baza datelor obținute din simulări – în unele cazuri elaborate manual sau folosind instrumente speciale. Acestea sunt apoi adaptate în mod regulat pe baza procesului de rafinare virtuală. În același timp, concluziile testelor rutiere vor fi “alimentate” direct în dezvoltarea digitală.

Programul de testare solicitant pentru noul Macan complet electric, realizat în condiții climatice și topografice extreme, include discipline precum încărcarea și condiționarea bateriei de înaltă tensiune, care trebuie să îndeplinească standarde foarte riguroase.

“La fel ca Taycan, Macan-ul complet electric, cu arhitectura sa de 800 de volți, va oferi un tipic Porsche E-Performance tipic”, promite Michael Steiner (membru al Comitetului executiv, responsabil de cercetare și dezvoltare), citând obiective de dezvoltare precum autonomia pe distanțe lungi, încărcarea rapidă de înaltă performanță și cifrele reproductibile de performanță cele mai bune din clasă: “Macanul complet electric va fi cel mai sportiv model din segmentul său!”

Într-un final, Porsche spune că se poziționează flexibil pentru tranziția la electromobilitate pură. În Europa, cererea de vehicule electrice continuă să crească, dar ritmul schimbării variază considerabil în întreaga lume. De aceea va lansa un alt succesor al actualului Macan, propulsat de un motor cu combustie, în cursul anului curent! Noile modele Macan cu motor cu ardere internă vor fi oferite alături de cel complet electric în viitor.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/