Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Marșuri pe timp de…

FOTO Marșuri pe timp de pandemie. De „Ziua Victoriei” cu fanfare, panglici negru-oranj și steaguri

colaj ZdG

Mai mulți oameni din Chișinău și din raioanele țării s-au adunat pentru a marca „Ziua Victoriei”. Din imaginile făcute publice se vede că deși e pandemie oamenii nu întotdeauna au respectat distanța și nu toți aveau măști sau le purtau incorect.

orașul Chișinău

„Astăzi marcăm Ziua Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei! Cu prilejul acestei sărbători, împreună cu Zinaida Greceanîi, Președintele Parlamentului, am participat la „Marșul Memoriei”, care a început din Piața Marii Adunări Naționale până la Complexul Memorial „Eternitate”, a spus Igor Dodon.

orașul Drochia

Primarul orașului Drochia, Nina Cereteu: „Slavă Vouă Eroilor Veterani!”

raionul Soroca

„Au fost comemorați cei care cu prețul propriei vieți au luptat pentru Independența Patriei, fiind depuse flori și efectuate salve, dar și un program artistic dedicat Zilei Victoriei”.

raionul Edineț

Președintele raionului Edineț, Nicolai Melnic: „Astăzi se împlinesc 76 de ani de la aniversarea Glorioasei Victorii a armatei sovietice asupra fascismului, este ziua memoriei celor, care și-au sacrificat propria viață luptând în Marele Război pentru Apărarea Patriei, pentru a aduce pace în casele noastre, asigurând un viitor pentru noi şi urmaşii noştri”.

Primăria municipiului Edineț a anunțat că au avut loc depuneri de flori, un program de cântece patriotice și sunt planificate focuri de artificii.

raionul Hâncești

„Marcată la 9 mai în majoritatea fostelor ţări URSS, inclusiv în R. Moldova, Ziua Victoriei vine să comemoreze capitularea Germaniei în cel de-al doilea război mondial, semnată la Berlin, seara tîrziu, la 8 mai 1945”.

raionul Orhei

„Participanții la eveniment au ținut un moment de reculegere în memoria eroilor căzuți pentru apărarea Patriei”.

raionul Florești

raionul Sângerei

raionul Criuleni

Potrivit datelor oficiale, 268 de mii de de moldoveni au participat în luptele celui de-al doilea Război Mondial. Dintre aceștia, aproximativ 69 400 de mii nu s-au mai întors de la război.