(FOTO) Vrei o locuință la un preț minim? Lista orașelor care vând case la doar 1 euro

09 Mai 2021, 11:58
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
09 Mai 2021, 11:58 // Au Bani //  MD Bani

Mai multe regiuni din Italia au început să vândă case la un euro sau începând de la un euro. Scopul acestor proiecte este de a revitaliza locuințele din regiunile mai vechi, cu locuitori puțini. De asemenea, casele mai sunt vândute din necesitatea de a fi renovate. Pentru a cumpăra o astfel de casă trebuie să îndeplinești și o serie de condiții, una dintre ele fiind, angajamentul de a fi renovate. Autoritățile locale susțin că există cerere pentru astfel de case, altfel trendul ar fi încetat cu mult timp în urmă. Iată orașele care vând case la un euro.

  1. Biccari

Biccari se află în sudul Italiei, la 130 de kilometri de Napoli și  s-a alăturat recent celor care vând case la un euro.

Biccari oferă case la 1 euro și case în care te poți muta imediat care pornesc de la 7000 de euro (acestea au 70 de metri pătrați pe două etaje).

Selecția este imensă, cu aproximativ 100 de clădiri disponibile, dintre care 20 în care poți locui imediat. Orașul cere o garanție de 3000 de euro, sold din care va fi efectuată renovarea casei. Cumpărătorii au trei ani la dispoziție să restaureze clădirile.

2. Bisaccia

Bisaccia, aflat în apropiere de Biccari, și el la 130 de kilometri distanță de Napoli. Bisaccia dispune de o listă de aproximativ 90 de proprietăți care se vând cu un euro. Toate locuințele care se vând la un euro sunt dispuse în centrul orașului.

3. Borgomezzavallee

Borgomezzavallee se află în munți, în nord vestul Italiei, la granița cu Elveția, fiind poziționat cumva între Geneva și Milano.

Borgomezzavallee este dispus să plătească cuplurile cu 1000 euro pentru a stimula creșterea natalității. În plus, cei care vor să își deschidă afaceri în regiune, care să genereze plata de taxe și impozite, primesc, de asemenea, 2000 de euro pentru proiect.

4. Cammarata

În orașul Cammarata, casele se dau GRATIS. Locuitorii își dau locuințele pe mâna celor care par a fi cei mai potriviți cumpărători. Bineînțeles, dacă aceștia din urmă nu renovează clădirile la timp, orașul revendică locuințele.

5. Cantiano

Cantiano este un sat care se află la sud de San Marino, într-o zonă bogată a Italiei.  Pentru vânzare sunt disponibile câteva clădiri istorice din centrul vechi al satului.

6. Cinquefrondi

Cinquefrondi este o comună în regiunea Calabria, care vinde case la 1 euro, pentru a atrage cât mai mulți tineri în zonă.

Pentru a cumpăra o casă în trebuie să îndeplinești o singură cerință, să achiți o taxă anuală, un fel de poliță de asigurare, în valoare de 250 de euro (aproximativ 284 de dolari) până la finalizarea lucrărilor de renovare a casei cu pricina.

Cei care nu renovează casa în 3 ani vor primi o amendă de 20.000 de euro (aproximativ 22.754 de dolari).

7. Castiglione Di Sicilia

Castiglione Di Sicilia oferă spre vânzare 900 de case abandonate, destinate tinerilor, pentru a aduce o nouă generație în zonă. Orașul este situat la poalele Munților Etna și în apropierea plajelor coastei de est a Siciliei. În acest oraș locuiesc aproximativ 3000 de oameni. Casele vândute cu un euro se află într-o stare deplorabilă, cele în stare mai bună vor fi vândute la un preț mai mare.

Cei care cumpără casele trebuie să finalizeze renovarea locuinței în maximum trei ani, dar, spre deosebire de alte orașe italiene care practică aceeași politică, aici nu este solicitat avans pentru garanție.

Însă noii proprietari sunt nevoiți să achiziționeze o poliță de asigurare de la bancă, în valoare de 4.000 de euro.

8.  Sambuca

Sambuca este cunoscută drept unul dintre cele mai frumoase domenii italienești, datorită peisajelor sale. În prezent aici sunt scoase la vânzare 15 case la preț de un euro. Aici au fost deja vândute 16 astfel de case.

Actrița americană Lorraine Bracco a cumpărat o astfel de casă și refăcut-o, pentru a ajuta la filmările producției My Big Italian Adventure.

9. Troina Di Sicilia

Troina, de asemenea din Sicilia, a început afacerea cu case la 1 euro anul trecut.

Pentru a accelera procesul, consiliul orașului oferă inclusiv bani pentru renovare pentru noii proprietari. Sumele pot ajunge și la 15.000 de euro, dacă locatari își asumă refacerea completă a casei cu pricina.

Mai mult decât atât, pentru a facilita la maximum cumpărarea unor astfel de locuințe, autoritățile au pus bazele unei agenții dedicate, HouseTroina.

10. Castropignano

Castropignano se află în regiune Molise. Cei interesați de casele de un euro trebuie să prezinte proiectul de renovare autorităților, să înceapă lucrările în maximum două luni de la data aprobării proiectului și să depoziteze și o garanție de 2.000 de euro, prin care autoritățile au siguranța că noul locatar nu renunță la achiziție.

Garanția se va afla în conturile municipalității timp de 3 ani de la data încasării.

Aproximativ 100 de case au fost alese în Castropignano, dar procesul de vânzare este puțin diferit. Motivul este dat de faptul că primarul orașului încearcă să potrivească un cumpărător cu o locuință pe măsură.

11. Carrera Ligure

Carrera Ligure se află în nordul Italiei.

Casele vândute cu un euro nu necesită renovare, iar noii cumpărători se pot muta imediat în ele, contra-cost.Prețul de la care pornesc casele este de 10.000 de euro, aceasta fiind suma finală a unei investiții într-o casă la un euro. Carrera Ligure este un sat de munte care îți va oferi liniște, întrucât nu prea are căi de acces și vecini.

12. Gangi

Gangi se află în apropierea Palermo, Sicilia, și vinde case la un euro încă din 2011.

13. Latronico

Latronico are propriul său site web, „Casa ta în Latronico”, care prezintă case ieftine achiziționate de municipalitate, în care te poți muta imediat. De asemenea, însumează și casele private pentru vânzări, precum și închirieri, astfel încât să puteți încerca înainte de a cumpăra.

Latronico se află în sudul îndepărtat al Italiei, la 200 de kilometri de Napoli și la 50 de kilometri de mare. Latronico are o mulțime de case de vânzare, pornind de la zero euro la 80.000 de euro.

14. Laurenzana

Laurenzana nu impune nicio condiție noilor cumpărători. Autoritățile locale au precizat că proprietarii vor fi atent monitorizați, însă consideră că banii trebuie investiți direct în proprietate fără să treacă prin formalitățile bancare. Astfel, oamenii pot investi până la 20.000 de euro în noile locuințe.

15. Luserna

Satul de munte Luserna este poziționat în apropierea graniței dintre Franța și Italia. Oficialii Luserna oferă patru case nemobilate timp de patru ani cuplurilor cu vârsta între 18 și 40 de ani.  Oficialii din Luserna îi întreabă pe solicitanți dacă sunt dispuși să ia parte activă în comunitate sub forma unei vieți colaborative, ajutând la creșterea copiilor și ajutând bătrânii.

16. Mussomeli

Mussomeli este un alt oraș de dimensiunile lui Gangi, care a reușit să vândă o serie de case și a atras populație nouă în regiune. Aici vânzarea de case la un euro continuă.

17. Santo Stefano di Sessanio

Santo Stefano di Sessanio este un sat medieval, din Abruzzo, în zona central estică a Italiei, la maximum două ore de Roma. Orașul propune o schemă care include plătirea oamenilor să vină și să înceapă o afacere și cazarea acestora, pentru o taxă nominală, în locuințele din zonă.

Autoritățile se adresează oamenilor de până în 40 de ani, care pot munci și își pot deschide o afacere, astfel ajutând la situația financiară a orașului. În plus, oamenii ar trebui să stea prin zonă în jur de cinci ani.

Consiliul municipal din Santo Stefano va plăti rezidenților care aspiră o taxă lunară timp de trei ani, până la maximum 8.000 de euro pe an, împreună cu o investiție de până la 20.000 de euro pentru a începe o afacere.

Oferta este valabilă până pe 15 noiembrie.

18. Teora

Teora este un sat de munte ce se află în sudul Italiei, în apropiere de coasta Amalfi.

Teora vine cu oferte de case pentru închiriat, axându-se pe familii cu copii, care să aducă un nou suflu regiunii.

Programul conține o listă cu 100 de case, având o chirie de 200 de euro pe lună. Dacă ai cel puțin un copil, orașul scade din chirie și încasează doar 150 de euro.

19. Taranto

Orașul se află chiar în inima Italiei și este primul oraș care propune „în mod serios” case de vânzare cu un euro.

Realitatea Live

28 Mart. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Iubitorii de peisaje idilice beneficiază de un nou top al plajelor cu cele mai albastre ape din lume, realizat de o companie pentru închirierea de case de vacanță, transmite Rador. Autorii clasamentului au dorit să se bazeze pe criterii științifice, iar pentru aceasta au întocmit mai întâi o listă lungă cu cele mai populare și mai frumoase plaje din lume, după care a urmat analiza culorii apelor.

În acest scop, au preluat imagini brute, neprelucrate ale plajelor de pe Google Maps și apoi, folosind instrumentul digital pipetă pentru potrivirea culorii, au determinat nuanța exactă a apei pe care mai apoi au comparat-o cu nuanța declarată oficial ca fiind cel mai intens albastru (YInMn Blue).

În urma acestei analize, pe primul loc, s-a situat plaja Pasqyra (Mirror Beach) din apropiere de stațiunea Saranda din Albania. Urmează apoi două plaje grecești: Bouka de lângă orașul Messini din Peloponez și Kassiopi din Corfu.

Pe locul al patrulea se află Plage de la Vernette din Franța, urmată de plaja Kaputas din Turcia.

Top zece este completat de alte trei plaje grecești: Voulisma, situată pe locul șase, Foki, situată pe locul șapte și Ombros Gialos pe locul nouă, precum și de o plajă din Portugalia, Praia do Carvalho (locul opt) și una din Spania, Los Lances Beach, situată pe locul zece.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău