fbpx

COVID-19 ne mai ia un cadru medical. Un doctor de la Institutul de Medicină Urgentă a fost răpus de boală

Încă medic a pierdut lupta contra COVID-19. Este vorba despre medicul ortoped, Mihail Darciuc, în vârstă de 71 de ani, care a activat în cadrul Institutului de Medicină Urgentă. Tragicul anunț a fost făcut ieri pe pagina de Facebook a instituției.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conferențiarul universitar, doctorul în științe medicale, Mihail Darciuc, a stat la baza fondării, în 1993, a Secției Ortopedie din cadrul IMU.

”Colectivul Institutului de Medicină Urgentă a pierdut un specialist excepțional, un coleg minunat. Timp de 48 de ani a lucrat cu multă sârguință și implicare, tratând pacienții nu doar cu bogata sa experiență, dar și cu povețele-i utile, fiind în calitate de șef de Secție, imediat după absolvirea Universității de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu”, 1973.

Medicul, Mihail Darciuc, a fost specialistul care a contribuit plenar la fortificarea sistemului de sănătate în Republica Moldova, iar meritele sale au fost recunoscute la nivel național, devenind ”Om Emerit”, în 2006, obținând ”Medalia Nicolae Testemițanu”, în 2010,”Ordinul de Onoare”, în 2018 și ”Diplomă de gradul I”, în 2020, de la președintele Parlamentului.

Domnul doctor Mihail Darciuc va rămâne în inimile noastre ca un Om-Enciclopedie, un bun prieten, care insufla putere și optimism.

Conducerea Institutului de Medicină Urgentă exprimă sincere condoleanţe şi sentimente de profundă compasiune familiei, colegilor de serviciu, prietenilor, rudelor, în legătură cu trecerea în nefiinţă a medicului Mihail Darciuc. Motivul decesului sunt complicațiile provocate post COVID-19. Dumnezeu să-l odihnească în pace, iar pe cei rămaşi să-i mângâie şi să-i întărească”, se menționează în mesajul de condoleanțe al IMU.

Până astăzi, 117 lucrători medicali din Moldova au murit din cauza COVID-19.

Articole asemănătoare

Back to top button