/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Preşedintele Parlamentului European: „Avem nevoie de o Europă care nu se izolează la Bruxelles”

missing
09 mai 2021, ora 20:29

Avem nevoie de o Europă care nu se izolează la Bruxelles şi care acordă cetăţenilor ei spaţiu şi mai multă putere, a afirmat preşedintele Parlamentului European, David Maria Sassoli, într-un mesaj difuzat în social media cu ocazia Zilei Europei, scrie Agerpres

Preşedintele PE a făcut totodată apel la implicare, subliniind că „identitatea europeană continuă să existe numai dacă ne implicăm”, şi şi-a manifestat optimismul, declarându-se „sigur” că „putem spera să avem un viitor european mai bun”.

David Sassoli a amintit că anul acesta, pe 9 mai, pe lângă aniversarea Declaraţiei Schuman, primul pas spre Uniunea Europeană de astăzi, are loc lansarea oficială a Conferinţei privind viitorul Europei, o „conferinţă dedicată oamenilor, oamenilor din întreaga Uniune, celor care muncesc, studiază şi duc o viaţă normală”.

„Ei aşteaptă de la Europa soluţii pentru problemele care îi privesc. Europa nu este nici dedicată celor privilegiaţi, nici nu este proprietatea lor. Europa este a tuturor”, a insistat politicianul italian.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram