image
Sursa foto: Kevin Mazur/AMA2015

Coldplay a lansat „Higher Power” pe Staţia Spaţială Internaţională cu ajutorul astronautului francez Thomas Pesquet // VIDEO

Formaţia britanică Coldplay a lansat "Higher Power" pe platformele de streaming iar videoclipul a fost publicat pe YouTube. Muzicienii au prezentat noua compoziţie în premieră cu ajutorul astronautului francez Thomas Pesquet, aflat pe Staţia Spaţială Internaţională pentru o misiune de 6 luni.

Astronautul Thomas Pesquet, care a conversat timp de opt minute cu muzicienii de la Coldplay, a fost cel care a lansat melodia.

"Cântecul vorbeşte despre cum să găsim astronautul din fiecare, acea persoană capabilă să facă lucruri extraordinare", a explicat solistul Chris Martin în timpul convorbirii virtuale. "Este o premieră în toată galaxia!".

Această melodie marchează reîntoarcerea Coldplay după trei ani de la ultimul lor album, "Everyday Life". Acest al optulea disc a fost vândut într-un milion de exemplare în toată lumea.

Interpreţii melodiei "Yellow" au profitat de ocazie pentru a-i adresa întrebări astronautului francez Thomas Pesquet, aflat în prezent pe Staţia Spaţială Internaţională, despre experienţa sa în spaţiu: "Îmi place mult seara, când toată lumea merge la culcare. Stingem luminile, îmi pun căştile, ascult muzică şi plutesc prin Staţie", a povestit el despre cum trăieşte momentele de depresie, scrie News.ro.

Chris Martin l-a întrebat pe Thomas Pesquet ce crede despre Pământ şi oameni când se află în spaţiu: "Nu vezi graniţe, vezi doar ape şi munţi. Acum, de exemplu, zburăm deasupra Senegalului. Ceea ce m-a frapat, fiind şi prima misiune, a fost cât de mici şi fragili suntem. Nu ai aceeaşi impresie când eşti pe Pământ unde totul pare aşa de mare", a spus astronautul.

"Când te ciocneşti de ceva, reacţionezi încet şi vei pluti în altă direcţie", a adăugat el. "Este cu adevărat minunat, pentru că te simţi complet liber. Eliberat de constrângerile corpului tău într-un fel şi te poţi concentra pe muzică".

Formaţia britanică va concerta pe 22 mai, online, pe scena festivalului Glastonbury.

Noutăţile partenerilor

comentarii: