Platforma DA, PAS și partidele unioniste au stat la masa de discuții, în privința anticipatelor: S-au închis atunci când s-a spus clar că PAS merge singur
Reprezentanții Platformei DA au purtat discuții cu cei din PAS, dar și cu unii membri ai partidelor unioniste despre scrutinul din vară și despre posibilitatea creării unui bloc al forțelor de dreapta. Discuțiile s-au încheiat după ce PAS a anunțat că va merge pe cont propriu la alegeri. Declarațiile au fost făcute aseară de către deputatul Vasile Năstase, la o emisiune de la TV8. 
Foto: UNIMEDIA

„Noi am avut blocul ACUM care l-a inițiat Platforma, noi și acum am avut niște discuții, întâlniri cu PAS-ul și câțiva reprezentanți ai partidelor unioniste și am discutat această problemă, dar toate lucrurile s-au închis atunci când s-a spus clar că PAS-ul merge singur, ei au calculele lor, asta este. Nu am mers mai departe cu partidele unioniste pentru că dânsele nu s-au înțeles între ele, unii vor merge cu AUR, alții vor merge cu PUN. Aici e o mare problemă, ar trebui să se înțeleagă. S-a discutat cu blocul Unirea, PNL, PUN, mai mulți, s-au purtat discuții dar trebuie să vii cu o ofertă clară ei trebuie să se unească, dar așa, cu cine să te unești?”, a declarat Năstase.

Acesta a mai adăugat că ar fi bine ca cei din PAS și Platforma să organizeze o conferință de presă la care să facă apel la calm și unitate.

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), partid înregistrat şi la Chişinău, va participa la alegerile parlamentare anticipate din data de 11 iulie. Anunţul a fost făcut de liderul AUR din România, George Simion şi preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor din Republica Moldova, Vlad Bileţchi, în cadrul unei conferinţe de presă organizată în Parlamentul României. 

Între timp, blocul electoral „Renato Usatîi”, care este format din două formațiuni, Partidul Nostru și Patria, a fost înregistrat oficial pe 5 mai, pentru participare la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, 2021. Liderul PCRM, Vladimir Voronin, și secretarul Comitetului Central al formațiunii, Oleg Reidman, au anunțat că vor continua consultările cu PSRM privind formarea unui bloc electoral la alegerile parlamentare anticipate.

Partidul Acțiune și Solidaritate a anunțat că vrea să participe singur la alegerile parlamentare anticipate


Pub