Ultima oră! Accesul în cimitirele din capitală, de Paștele Blajinilor, va fi permis

Accesul în cimitirele din capitală va fi permis, începând de mâine. Anunțul a fost făcut de primarul capitalei după ședința Comisiei Locale de Sănătate. Acesta a precizat că accesul va fi permis până la ora 17:00.

Foto: UNIMEDIA

„Comisia a decis că se va permite începând cu ziua de mâine accesul în toate cimitirele din Chișinău până la 17:00, cu purtarea măștii, păstrarea distanței fizice și interzicea consumului produselor alimentare sau a băuturilor alcoolice. Transport orientat pentru acest lucru nu va fi asigurat, va circula doar transport pe care îl avem pe aceste rute, iar toate zonele din preajma cimitirelor vor fi organizate parcări de către Pretură. Nu recomandăm aglomerațiile și mesele de sărbătoare”, a declarat Ceban.

În context a menționat că a solicitat MAI și Inspectoratului General al Carabinierilor să fie monitorizată respectarea regulilor.

Reprezentanții ÎM Combinatul Servicii Funerare au spus joi că asigurarea fluxului continuu de vizitatori, la cele trei puncte de acces, astfel încât să fie evitată aglomerație chiar și cu participarea oamenilor legii, nu este posibilă. Reacția vine după ce Mitropolia Moldovei a expediat o scrisoare primarului capitalei, Ion Ceban, prin care cere desfășurarea Paștelui Blajinilor în cimitirele din Chișinău. 

Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove a adresat miercuri, 5 mai, o scrisoare primarului general al capitalei, Ion Ceban. Acesta solicită ca autoritățile municipale să permită ca Paștele Blajinilor să aibă loc în cimitirele din municipiul Chișinău.

Anterior, Mitropolia Basarabiei a adresat o scrisoare deschisă către prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, unde și-a arătat dezacordul față de decizia Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică prin care se interzic.


Pub