MAEIE vine cu o reacție la „contrabanda cu untură de bursuc”
Untura de bursuc găsită în sacul diplomatic venit de la Moscova avea o greutate totală de 750 grade, având o valoare de aproximativ 20 de euro. Într-un comentariu oferit pentru UNIMEDIA, Biroul de presă precizează că untura de bursuc a fost procurată de un colaborator al ambasadei, fiind destinată unui membru de familie. 
Foto: colaj

„Untura de bursuc, în cantitatea de 3 ampule cu o greutate totală de 750 grame și a cărei cost se ridică la aproximativ 20 de EUR a fost procurată de către un fost colaborator al ambasadei și era destinată pentru uz personal pentru tratarea unui membru al familiei acestuia. Pachetul respectiv a fost autorizat de către șeful misiunii diplomatice cu titlu de excepție din considerente umanitare. În acest context, MAEIE respinge alegațiile potrivit căruia produsul intens mediatizat ar aparține unui „circuit ilicit de bunuri”, susțin aceștia.

Aceștia menționează, că la transportarea cargoului diplomatic menționat, funcționarii MAEIE au fost cei care au constatat anumite neconcordanțe în demersul ambasadei de solicitare a transportării cargoului, motiv pentru care la inițiativa ministerului de externe la deschiderea acestuia au fost invitați reprezentanți ai organelor competente.

„Acest fapt reflectă sporirea rigurozității de verificare a conținutului atât la expediere cât și la recepționarea poștei diplomatice. În acest context, amintim că de la începutul anului curent au fost întreprinse măsuri suplimentare pentru asigurarea integrității trimiterilor diplomatice cu aplicarea toleranței zero la cazurile de încălcare a disciplinei și sancționarea conform cadrului legal în vigoare a persoanelor care se fac vinovate de încălcări”, au adăugat reprezentații MAEIE.

După ce la sfârșitul anului trecut într-o mașină diplomatică au fost găsite anabolizante, la sfârșitul lunii aprilie de la Moscova la Chișinău, într-un sac diplomatic a fost găsit grăsime de bursuc. Informația a fost confirmată aseară de premierul Aureliu Ciocoi. Acesta spune că organele de drept sunt la curent cu această situația, însă după explicațiile solicitate de MAEIE, deocamdată nu a primit un răspuns. Premierul a mai recunoscut că râs atunci când a aflat ce a fost găsit în pachetul.


Pub