Locuitorii capitalei, invitați să se vaccineze împotriva la Covid: Anunțul făcut de Ceban

Începând de săptămâna viitoare, toți locuitorii din capitală se vor putea imuniza împotriva Covid. Direcția generală asistență socială și sănătate și instituțiile medicale de Asistență Medicală Primară vor asigura mobilizarea deplină și imediată la adresă liberă a locuitorilor din capitală, anunță primarul capitalei Ion Ceban.

Foto: UNIMEDIA
„Direcția generală asistență socială și sănătate și instituțiile medicale de Asistență Medicală Primară (Asociațiile Medicale Teritoriale, Centrele Medicilor de Familie, Centrele medicale private de asistență medicală primară și Centrele de Sănătate din suburbii), vor asigura mobilizarea deplină și imediată pentru imunizarea anti-Covid la adresare liberă (la cerere) a populației din mun. Chișinău. Managerii Asociațiilor Medicale Teritoriale, cu suportul Preturilor de sector, vor asigura capacități și spații suplimentare de imunizare (centre de vaccinare) cu asigurarea infrastructurii medicale și personalului medical necesar. La Centrul Municipal de Vaccinare se va efectua imunizarea grupurilor profesionale organizate în baza programărilor prealabile”,  a declarat Ceban.

Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis începerea graduală a celei de-a treia etapă de vaccinare. Astfel, pe 11 mai, odată cu lansarea platformei naționale de înregistrate la vaccinare, vor fi aprobate contingente care urmează să fie vaccinate împotriva Covid-19.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a solicitat să fie vaccinate toate persoanele care doresc, întrucât există suficiente de doze de vaccin. Edilul capitalei susține că numărul doritorilor a crescut în ultimele zile și „nu este corect să păstreze vaccinurile la frigider”.

Și în cadrul ședinței de marți a Primăriei, Ceban a menționat că există suficiente doze de vaccin pentru a da start unei noi etape de vaccinare.


Pub