Răpirea lui Ceaus, investigată de Serviciul de Securitate din Ucraina: Mama judecătorului, audiată în cadrul cauzei penale

Serviciul de Securitate al Ucrainei a deschis o anchetă penală cu privire la posibila răpire a judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus. Informația a fost confirmată pentru un portal din Ucraina de către soția lui Ceaus și unul dintre avocați.

Foto: 7dniv.info

„M-am consultat cu mama lui Nicolae Ceaus, care a fost interogată astăzi de ofițerii SBU, și am discutat cu anchetatorul. Dar în ceea ce privește articolele, deocamdată nu există informații. Voi cunoaște puțin mai târziu ”, a spus avocatul Alexander Vishnevoy.

Nicolae Ceaus, a fost răpit din centrul Chișinăului, în data de 3 aprilie. Despre asta a anunțat avocatul acestuia, Iulian Balan. La scurt timp, poliția a reținut un suspect în legătură cu răpirea judecătorului ucrainean

Răpirea lui Nicolae Ceaus a fost un atentat direct la securitatea națională a Republicii Moldova prin faptul că anumite servicii străine au pătruns pe teritoriul țării și au participat la acest act de răpire. Despre aceasta a anunțat deputatul Vasile Andrei Năstase, președintele Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor presupusei răpirii a ex-judecătorului ucrainean, în cadrul unui briefing de presă. 

Direcția principală de informații a Ministerului Apărării din Ucraina neagă orice implicare a angajaților săi în răpirea judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus. Declarația a fost făcută astăzi de către un reprezentant al instituției, pentru portalul hromadske.ua. 

Mafrko Shevcenko, ambasadorul ucrainean în Republica Moldova, ar fi fost invitat la Ministerul de Externe, pe 9 aprilie, iar secretarul de stat Dumitru Socola i-ar fi transmis o notă oficială prin care se cerea ridicarea imunității diplomatice a atașatului militar al Ucrainei, Serghei Smetaniuk, scrie presa din Ucraina.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene nu comentează informațiile apărute în presa din Ucraina ce vizează cazul răpirii judecătorului Ceaus. Într-un comentariu oferit pentru UNIMEDIA, reprezentanții MAEIE spun că toate informațiile actualizate vor fi făcute publice de organul de anchetă.


Pub