(doc) Alerte de călătorie: Unde pot călători moldovenii, fără a sta în carantină

Ministerul Afacerilor Externe a actualizat informațiile privind accesul cetățenilor din Moldova pe teritoriul altor state. Noile restricții de intrare în mai multe țări, categoriile de persoane exceptate de la regulile generale impuse de autoritățile țărilor, dar și alte măsuri pe plan interne în fiecare stat au fost actualizate ieri, 7 aprilie.

Foto: UNIMEDIA

În Ucraina este carantină adaptivă până în data de 30 iunie. Cetățenii moldoveni care își propun să călătorească în viitorul apropiat în țara vecină, trebuie să prezinte la punctul de trecere a frontierei o poliță de asigurare medicală care să acopere costurile unui eventual tratament împotriva noului coronavirus. De asemenea, este obligatoriu testul la COVID – 19, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de călătorie. Testul nu este necesar pentru copiii cu vârsta până la 12 ani. Persoanele care dețin un certificat de vaccinare nu sunt scutite de necesitatea prezentării testului cu rezultat negativ la coronavirus.

În Bulgaria moldovenii pot călători dacă prezintă unele documente printre care și cel care atestă finalizarea schemei de vaccinare contra Covid-19.

Vedeți mai jos informația prezentată de MAEIE:





















































Pub