Principală  —  IMPORTANTE   —   Sistemul medical din R. Moldova…

Sistemul medical din R. Moldova a mai pierdut un medic din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus: „Va rămâne în inimile noastre ca un Om- Enciclopedie, un bun prieten, care insufla putere și optimism”

Sistemul medical din R. Moldova a mai pierdut un medic din cauza complicațiilor provocate de virusul COVID-19. Este vorba despre medicul ortoped, conferențiar universitar, doctor în științe medicale, Mihail Darciuc, în vârstă de 71 de ani, care activa la Institutul de Medicină Urgentă din Capitală (IMU).

Despre trecerea în neființă a lui Mihail Darciuc, a anunțat colectivul IMU.

„Colectivul Institutului de Medicină Urgentă a pierdut un specialist excepțional, un coleg minunat, care a stat la baza fondării, în 1993, a Secției Ortopedie din cadrul IMU. Timp de 48 de ani a lucrat cu multă sârguință și implicare, tratând pacienții nu doar cu bogata sa experiență, dar și cu povețele-i utile, fiind în calitate de șef de Secție, imediat după absolvirea Universității de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu”, 1973”.

Mihail Darciuc, IMU

De-a lungul activității profesionale, Mihail Darciuc a obținut mai multe premii, devenind „Om Emerit”, în 2006, obținând „Medalia Nicolae Testemițanu”, în 2010, „Ordinul de Onoare”, în 2018 și „Diplomă de gradul I”, în 2020, de la președintele Parlamentului.

„Mihail Darciuc va rămâne în inimile noastre ca un Om- Enciclopedie, un bun prieten, care insufla putere și optimism. Conducerea Institutului de Medicină Urgentă exprimă sincere condoleanţe şi sentimente de profundă compasiune familiei, colegilor de serviciu, prietenilor, rudelor, în legătură cu trecerea în nefiinţă a medicului Mihail Darciuc”, se mai arată în mesajul de condoleanțe al IMU.

Potrivit datelor furnizate luni, 19 aprilie, de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), 114 lucrători medicali au decedat din cauza infecției cu COVID-19.