17:04:09 25.04.2024
Stiri

Primarul Ceban ascultă de ORDINELE date de Dodon? Cimitirele din Chișinău vor fi DESCHISE de Paștele Blajinilor

Actualitate 08.05.2021 12:25 Vizualizări4941 Autor: Ziarul National
Primarul Ceban ascultă de ORDINELE date de Dodon? Cimitirele din Chișinău vor fi DESCHISE de Paștele Blajinilor Facebook


Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, în frunte cu primarul general Ion Ceban, a luat decizia să deschidă toate cimitirele din capitală de Paștele Blajinilor. Acest lucru se întâmplă după ce liderul socialiștilor, Igor Dodon, a declarat ieri, în cadrul unei intervenții pe rețelele de socializare, că autoritățile municipiului Chișinău ar trebui să-și revizuiască decizia privind închiderea cimitirelor de Paștele Blajinilor și, totodată, să ridice toate restricții le 9 mai, când unele organizații apropiate socialiștilor intenționează să scoată în stradă circa 30 de mii de oameni pentru a participa la „marșul victoriei” și „regimentului nemuritor”.

„Se permite, începând cu ziua de mâine (9 mai) accesul în toate cimitirele din municipiu până la ora 17:00, cu portul obligatoriu al măștilor de protecție, cu evitarea aglomerațiilor, păstrarea distanței fizice și interzicerea consumului de produse alimentare sau băuturilor alcoolice”, se arată în decizia CESP.

Citește și: FARISEISM // Dodon îi cere lui Ceban să DESCHIDĂ porțile celui mai mare CIMITIR din Europa de Paștele Blajinilor, iar pe 9 MAI să fie ELIMINATE toate restricțiile. Socialistul vrea să paseze toată VINA pe Maia Sandu


Primăria capitalei a subliniat că locuitorii nu vor beneficia de transport public gratuit spre cimitirul „Sf. Lazăr”, așa cum se întâmpla până la pandemie.

„Solicităm suportul Ministerului Afacerilor Interne și Inspectoratului General de Carabineri pentru controlul regulilor de sănătate publică și de prevenire a răspândirii infecției de tip nou COVID-19 pe teritoriulmunicipiului Chișinău”, se mai arată în decizia CESP.

De menționat că, anterior, primarul general era categoric împotrivă ca cimitirele din capitală să fie deschise de Paștele Blajinilor. Acesta și-a schimbat opinia după ce Igor Dodon a sugerat că restricțiile trebuie ridicate de 9 mai și de Paștele Blajinilor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md