Fără lecții online! De marți elevii din Capitală revin la școală cu prezență fizică

08 Mai 2021, 13:52
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
08 Mai 2021, 13:52 // Actual //  MD Bani

Elevii din clasa I-XII-a din instituțiile de învățământ primar și secundar din Capitală vor reveni în bănci, după vacanța de Paște care se va încheia în data de 11 mai. Anunțul a fost făcut de către edilul municipiului Chișinău, Ion Ceban, urmare a ședinței Comisiei Extraordinare pentru Sănătate Publică a municipiului Chișinău, scrie Realitatea.md.

Potrivit edilului, decizia a fost luată după ce specialiștii din sănătate au dat asigurări că, în ultimele săptămâni, numărul cazurilor noi de COVID-19, s-a diminuat considerabil, iar risc major nu este în prezent.

„Procesul educațional cu elevii din clasele I-XII din instituțiile de învățământ primar, secundar şi special din municipiul Chișinău, se reia cu prezență fizică începând cu 11 mai 2021. Învăţământul în Centrele extraşcolare, școlile sportive şi activitatea extrașcolară în instituţiile de învăţământ primar şi secundar din municipiul Chişinău, la fel se organizează cu prezență fizică”, a declarat Ceban.

De asemenea, membrii comisiei au decis să permită desfășurarea competițiilor sportive în aer liber, fără spectatori, iar activitatea centrelor de tineret din municipiul Chișinău se organizează cu prezența fizică a unui număr maxim de 20 de tineri.

Cât despre programele de formare continuă destinate adulților, inclusiv șomerilor, se permite organizarea lor cu prezență fizică, iar numărul de persoane prezenți în încăperi este stabilit în baza suprafeței sălilor, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică.

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 17:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 17:14 // Actual //  Lupu Eduard

În urma apariției imaginilor în presă cu o casă construită pe acoperișul unui bloc de locuit, Pretura sectorului Centru aduce următoarele precizări. Conform informațiilor furnizate de autoritățile locale, casa respectivă a fost construită în anul 2016.

În ceea ce privește construcția ilegală, autoritatea publică locală a sesizat Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică încă din anul 2020. Inspectoratul este responsabil de verificarea legalității și a disciplinei în construcții.

Deși autoritățile locale au sesizat problema, conform prevederilor legale, nu pot întocmi procese-verbale contravenționale pentru astfel de situații, deoarece construcția anexelor, balcoanelor, copertinelor sau transformarea acoperișurilor care afectează aspectul arhitectural al blocurilor locative intră sub incidența competenței Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției.

În acest context, examinarea și gestionarea cazului sunt de competența Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției, care vor lua măsurile necesare în conformitate cu legea.

Imaginea cu casa construită pe un bloc de locuit din Capitală u fost distribuite pe internet.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău