Sistemul medical din Moldova a mai pierdut un specialist din cauza COVID-19. Mihail Darciuc a stat la baza fondării Secției Ortopedie din cadrul IMU

deces

În această după amiază, a decedat medicul ortoped, conferențiar universitar, doctor în științe medicale, Mihail Darciuc, la vârsta de 71 de ani.

„Colectivul Institutului de Medicină Urgentă a pierdut un specialist excepțional, un coleg minunat, care a stat la baza fondării, în 1993, a Secției Ortopedie din cadrul IMU. Timp de 48 de ani a lucrat cu multă sârguință și implicare, tratând pacienții nu doar cu bogata sa experiență, dar și cu povețele-i utile, fiind în calitate de șef de Secție, imediat după absolvirea Universității de Medicină și Farmacie Nicolae Testemițanu, 1973”, scriu colegii medicului.

Medicul, Mihail Darciuc, a fost specialistul care a contribuit plenar la fortificarea sistemului de sănătate în Republica Moldova, iar meritele sale au fost recunoscute la nivel național, devenind „Om Emerit”, în 2006, obținând „Medalia Nicolae Testemițanu”, în 2010,„Ordinul de Onoare”, în 2018 și „Diplomă de gradul I”, în 2020, de la președintele Parlamentului.

„Mihail Darciuc va rămâne în inimile noastre ca un Om- Enciclopedie, un bun prieten, care insufla putere și optimism”, mai spuns colegii.

Conducerea Institutului de Medicină Urgentă exprimă sincere condoleanţe şi sentimente de profundă compasiune familiei, colegilor de serviciu, prietenilor, rudelor, în legătură cu trecerea în nefiinţă a medicului Mihail Darciuc.

Motivul decesului sunt complicațiile provocate post COVID-19.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente