/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Slusari: „ASP ar fi împovărată de credite de milioane, iar din această cauză au fost majorate semnificativ tarifele la unele servicii”

missing
08 mai 2021, ora 21:21

Agenția de Servicii Publice ar fi împovărată de credite de milioane, iar din această cauză au fost majorate semnificativ tarifele la unele servicii cadastrale. O spune deputatul Platformei DA Alexandru Slusari care a decis să inițieze un control parlamentar în acest sens. Slusari afirmă că din iulie urmează să fie ridicate și taxele pentru eliberarea actelor de identitate, lucru care va afecta simțitor buzunarele oamenilor. De cealaltă parte, Agenția de Servicii Publice precizează, întrun comunicat de presă, că tarifele au fost revizuite pentru că nu ar acoperi cheltuielile instituției.

Deputatul Alexandru Slusari afirmă că după ce ieri Platforma DA a expediat un demers în legătură cu majorarea bruscă și semnificativă a tarifelor la unele servicii cadastrale a primit mai multe apeluri de la persoane care au scos la iveală informații interesante. Astfel, potrivit lui Slusari, Agenția de Servicii Publice este împovărată de credite de sute de milioane lei de la diferite bănci și că acum este vârful perioadei scadente.

„A început să parvină informația că acolo este un mare focar de corupție, un mare focar de scheme, manipulări, spălări de bani și, în primul rând totul s-a pornit după ASP a luat credite, cineva mi-a spus de 400 de milioane de lei, pentru crearea acestor centre multifuncționale”, declară Slusari.

Alexandru Slusari susține că a decis să inițieze un control parlamentar în legătură cu acest subiect și asta pentru că majorarea tarifelor afectează grav buzunarele oamenilor de rând, dar și golește conturile agenților economice.

„Vreau să știu care este situația financiară MUSCA când au fost luate credite, de la cine, pentru ce, oportunitatea, a fost acceptul guvernului. Au fost emise garanțiile în caz dacă ASP nu rambursează aceste credite”, menționează deputatul Platformei DA.

Agenția de Servicii Publice a reacționat printr-un comunicat de presă la aceste acuzații. Reprezentanții instituției afirmă că majorarea tarifelor a fost aprobată încă în luna decembrie de către Cabinetul de Miniștri. Acest lucru are loc pentru a ajusta taxele. În comunicat mai scrie că ultima majorare a tarifelor la serviciile cadstrale a avut loc în 2006, astfel că acestea nu ar acoperi cheltuielile instituției.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram