image
Sursa foto: Getty Images

Un sequoia uriaș din California continuă să fumege, după incendiul de vegetaţie din 2020

Un sequoia din statul american California continuă să ardă lent şi în prezent, după incendiul de vegetație din vara anului 2020, a anunţat Parcul Naţional Redwood.

„Oameni de ştiinţă şi pompieri de la Serviciul Parcurilor Naţionale studiau recent efectele 'Castle Fire' din 2020 asupra parcului naţional cu sequoia când au observat un sequoia uriaş care încă ardea şi fumega”, a transmis parcul într-un comunicat.

Potrivit experţilor citați de Agerpres, acestea sunt consecinţele incendiului forestier care a fost declanşat de fulgere la data de 19 august 2020 şi s-a răspândit în toată regiunea.

În total, până în decembrie 2020, se estimează că peste 700 de kilometri pătraţi de pădure au fost mistuite în acest incendiu.

Respectivul sequoia este izolat şi nu prezintă un pericol pentru mediul înconjurător sau pentru persoanele aflate în zonă, însă acest fenomen care persistă la câteva luni după încheierea incendiului „demonstrează cât de arid este parcul”, a atras atenţia Leif Mathiesen, expert în gestionarea incendiilor în parcurile naţionale Sequoia şi Kings Canyon, citat în comunicat.

„Având în vedere cantitatea redusă de zăpadă şi de ploaie din acest an, ar putea exista şi alte surprize”, a avertizat el.

În urma secetei cronice exacerbate de schimbările climatice, vestul Statelor Unite a suferit în 2020 incendii de o magnitudine excepţională, cu 33 de morţi şi peste 17.000 de kilometri pătraţi mistuiţi de flăcări doar în California, scrie digi24.ro.

Anul acesta, autorităţile se aşteaptă din nou la ce e mai rău şi au început deja să ia măsuri ca răspuns la seceta care se preconizează pentru al doilea an consecutiv, notează AFP.

Noutăţile partenerilor

comentarii: