image
Sursa foto: jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Dodon i-a trimis scrisoare lui Voronin: „Cea mai bună guvernare a fost când era președinte de țară”

Igor Dodon a anunțat că i-a trimis o scrisoare lui Vladimir Voronin prin care îl îndeamnă să-și unească eforturile la alegerile din 11 iulie. Și asta chiar dacă anterior, Voronin a declarat că Dodon trebuie cercetat penal în dosarul „Culiocul”, iar liderul PSRM l-a învinuit că a vândut „la puciok” deputați comuniști lui Plahotniuc.

„Țara este în pericol, avem cinci luni de haos. Dacă vin ăștia cu Harvardul, care umblă cu gentuțele în spate în Parlament și preiau guvernarea, o să fie haos total. (...) I-am adresat o scrisoare domnului Voronin cu propunerea de a crea un bloc electoral. Trebuie să lăsăm tot ce a fost în trecut. Mult de rău vorbea Voronin despre mine, ne criticau, noi i-am criticat. Dar când e vorba de interesele statului, să lăsăm totul de-o parte și să salvăm țara”, a declarat Dodon în cadrul vloggului său.

„Toți recunosc că, în acești 30 de ani de independență, cea mai bună echipă de guvernare a fost până în 2009, atunci când Voronin era președinte de țară, Greceanâi – premier, iar eu eram prim-viceprim-ministru, ministru al Economiei, alți colegi. De ce să nu reunificăm această echipă și să mergem înainte?”, a adăugat Dodon.

Amintim că, Igor Dodon a chemat PCRM să facă un front comun cu PSRM împotriva formațiunilor de dreapta la alegeri parlamentare anticipate.

Drept reacție, PCRM a anunțat ieri că va desfășura consultări cu PSRM pentru crearea unui bloc electoral, care ar participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent.

„PCRM și conducerea partidului rămân pe aceeași poziție privind evaluarea activității PSRM și a lui Igor Dodon. Cu toate acestea, nu putem subestima riscurile pentru Moldova, legate de viitoarele alegeri în Parlamentul Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat al PCRM.

Noutăţile partenerilor

comentarii: