image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

DOC: Ambasadorul RM la Moscova, somat să dea explicații pentru untura de bursuc găsită în sacul diplomatic sigilat

După ce pe 22 aprilie curent a fost descoperit un nou caz de transportare ilegală cu microbuzul ambasadei RM în Rusia, de această dată fiind vorba despre grăsime de bursuc transportată în sacul diplomatic sigilat, ambasadorul RM la Moscova, Vladimir Golovatiuc, a fost somat să dea explicații.

Într-o scrisoare semnată de Eugeniu Revenco, secretar general al MAEIE, expediată acum două zile, pe 5 mai, ambasadorului Golovatiuc i se cere ca, în termen de trei zile, să vină cu explicațiile de rigoare referitor la „nerespectarea cerințelor privind transportarea cargoului diplomatic din partea Ambasadei, sosit la Chișinău pe 22.04.2021, cu microbuzul misiunii”.

Precizăm că este vorba despre același mijloc de transport în care, în decembrie 2020, la Postul Vamal Palanca, au fost depistate aproximativ 360 de kilograme de anabolizante, cu o valoare de 100 de mii de euro. În urma acelui scandal, ambasadorul RM în Rusia de atunci, Andrei Neguța, a fost rechemat de la Moscova și reținut. El se află acum sub control judiciar, fiind cercetat pentru complicitate.

jurnal.mdjurnal.md

Dezvăluirea despre untura de bursuc transportată în sacul diplomatic sigilat a fost făcută aseară, la „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV, de către premierul interimar Aureliu Ciocoi.

„Transportul acesta a fost autorizat pentru că revenea cineva din misiune și urma să aducă lucrurile personale. Acest lucru se acceptă. Colegii care revin din misiune sunt scutiți de toate taxele vamale la introducerea bunurilor personale înapoi în RM. Lucrul neplăcut însă cu această grăsime de bursuc este că a fost depistată în sacul diplomatic sigilat. Și noi am rămas perplecşi când s-a văzut ce s-a trimis de la Moscova pentru cineva de la Chișinău în sacul diplomatic”, a spus Aureliu Ciocoi.

De menționat că în sacul diplomatic sunt sigilate exclusiv scrisori, note informative și corespondențe diplomatice, în niciun caz orice alt tip de obiecte.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: