(video) Finanțarea anticipatelor se îngloadă. Ciocoi: „Nu pot lăsa Guvernul cu 0 lei în fondul de rezervă”
Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a declarat că suma necesară pentru a fi transferată pe conturile CEC încă nu a fost identificată, iar în fondul de rezervă, de unde Guvernul exclusiv poate transfera bani sunt doar 98 de milioane. Acesta a declarat că din cele 125 de milioane, 72 milioane sunt pentru salariile celor de la CEC și a biroului, care ar putea fi transferați după alegeri. Declarațiile au fost făcute de Aureliu Ciocoi, la o emisiune de la Jurnal TV.
Foto:

Ciocoi a declarat că vinerea trecută, 30 aprilie, în jurul orei 14:00 a avut o întâlnire cu președintele CEC, Dorin Cimil și secretarul CEC, Maxim Lebedinschi. Aceștia s-ar fi înțeles să amâne ședința CEC la care urma să fie aprobat devizul de cheltuieli pentru alegeri, după ce premierul a rugat să lase Guvernului timp să identifice posibile surse, dar și CEC-ul să revizuiască suma astfel ca să poată ajunge la o cifră comună.

„Înțelegerea era că urma să amâne pentru miercuri, discuția a fost să ne lase ziua de marți ca să putem identifica surse împreună cu Ministerul Finanțelor. Mare mi-a fost mirarea că în aceeași zi, seara de fapt aflu că CEC contrar înțelegerilor, ei deja au și aprobat devizul de 125 milioane”, a declarat Ciocoi.

Premierul interimar spune că în fondul de rezervă, de unde „exclusiv Guvernul poate transfera banii către CEC, la moment sunt 98 de milioane de lei.

„Am propus celor de la CEC să transferăm prima tranșă, 50-60 milioane de lei, urmând ca între timp să vedem unde mai putem strânge ceva în fondul de rezervă și să transferăm CEC-ului. Domnul Cimil a spus că vrea să aibă siguranța că sau Guvernul achită integral suma sau mai bine deloc”, a mai adăugat Ciocoi.

Ciocoi a mai declarat că din cele 125 de milioane, 72 milioane sunt salariile membrilor CEC a biroului, bani care ar putea fi achitați ulterior, după alegeri atunci când va fi investit un nou Guvern.

Comisia Electorală Centrală a aprobat, în ședința de miercuri, programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor de organizare şi desfăşurare a alegerilor parlamentare anticipate din data de 11 iulie 2021.

Alegerile parlamentare anticipate vor fi organizate pe 11 iulie. În acest sens, CEC deja a aprobat devizul de cheltuieli.

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, a spus ieri că, în lipsa unui buget aprobat, achizițiile necesare pentru buna organizare a alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie sunt deja în întârziere


Pub