Șantaj cu poze intime: Un tânăr din Călărași a cerut 74.000 lei de la o fată de 21 de ani. Primea banii în rate până a ajuns pe mâna poliției

Un tânăr, în vârstă de 22 de ani, din satul Sipoteni, raionul Călărași, a ajuns pe mâna poliției, după ce mai bine de un an ar fi  pus la cale o schemă de șantaj și a amenințat o tânără, estorcând de la aceasta bani, în diferite tranșe.

Foto: Captură

Acum două  luni,  victima a sesizat poliția. Ca urmare a acțiunilor întreprinse de ofițerii Direcției investigații  criminalitate organizată  a Inspectoratului Național de Investigații (INI) și  Direcției generale urmărire penală, s-a stabilit că în perioada anilor 2019-2020, bănuitul, în comun și prin înțelegere prealabilă cu alte persoane, la moment neidentificate, intrând în posesia unor înregistrări video și foto cu caracter intim ale victimei, o tânără de 21 de ani,  au  amenințat-o cu publicarea acestora  pe rețelele de socializare.

Astfel,  pentru ca imaginile  să nu ajungă în spațiul public, suspectul a cerut și dobândit de la victimă, în rate, suma de 74 000 de lei.

Suspectul și-a recunoscut vina parțial și este cercetat în libertate. Dacă va fi găsit vinovat,  bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 10 ani,  cu amendă de la 92 500 la 117 500 de lei.


Pub